Sfânta Muceniţă Ecaterina nu a fost botezată la naştere, astfel că, la un moment dat, când s-a făcut mare, a primit în vis două viziuni. În prima i s-a arătat Maica Domnului şi cu Pruncul, însă faţa Lui Iisus Hristos nu a putut să o vadă pentru că nu era botezată. După ce s-a trezit din vis a ales imediat să se boteze. Ulterior, în cea de-a doua vedenie, i-a apărut Domnul Hristos care i-a dăruit un inel, spunându-i că fericirea o va întâlni în logodna cu Biserica. 

Citeste si: Tradiții și superstiții. Românii sărbătoresc intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Viaţa sa se schmbă radical, mai ales că după cea de-a doua vedenie pe deget i-a apărut inelul din vis. Sfânta Muceniţă Ecaterina încearcă să-i aducă pe mulţi pe calea cea dreaptă şi chiar să-i facă pe mulţi înţelepţi ai vremii să creadă în Hristos. Cei din urmă au fost ucişi din porunca domnitorului, care credea în zei.

Citeste si: Sărbătoare sâmbătă. Ce sfânt apare în calendar. Mulți români îi poartă numele: La mulți ani!

De asemenea, un sfârşit mucenicesc a avut şi Sfânta Muceniţă Ecaterina, care a ales să moară pentru credinţă, fiindu-i tăiat capul, după ce a refuzat categoic să se închine zeilor. Astfel, luni, pe 25 noiembrie, sunt sărbătoriţi toţi cei care poartă acest nume sfânt. Totodată, dacă aveţi cunoştinţe plecate dintre noi, care purtau acest nume, este bine să daţi ceva de pomană pentru sufletele lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si