Sărbătorile de iarnă, în izolare! Recomandările făcute de autorităţi pentru Crăciun şi Revelion

Sărbătorile de iarnă: Din cauza pandemiei de coronavirus, sărbătorilor de iarnă din acest an nu vor fi la fel. Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi secretarul de stat Raed Arafat au transmis românilor să fie precauţi.

Author: Andreea Stoica miercuri 02 decembrie 2020 , 08:18

Sărbătorile de iarnă 2020
Sărbătorile de iarnă 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătorile de iarnă:  Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie de sărbători. „Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.

Citeste si: Când se întorc elevii la şcoală după vacanţa de Crăciun 2020? Structura anului şcolar

„Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a recomandat, în septembrie, românilor să îşi planifice sărbătorile din decembrie- Crăciunul 2020 şi Revelionul 2021, în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate şi să respecte regulile: „ Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”.

Citeste si: VIDEO- Scandal la târgul de Crăciun

Sărbătorile de iarnă.  Klaus Iohannis: Virusul nu va dispărea până atunci

„În ce priveşte sărbătorile de iarnă, care vin, clar, vom avea sărbătorile de Crăciun 2020, de Anul Nou 2021...Nu cred că virusul va dispărea până atunci. Recomand tuturor românilor să îşi planifice sărbătorile în aşa fel încât să se întâlnească cu relativ puţină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanţa, masca şi să fie precauţi. Şi Crăciunul se poate sărbători cu precauţie”, spunea atunci Klaus Iohannis.

Citeste si: Când se aprind luminiţele de Crăciun în Bucureşti 2020? Târgul de Crăciun nu va fi deschis!

Sărbătorile de iarnă. Petreceri ca în alţi ani? Raed Arafat: Nu cred!

„Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a declarat recent și Raed Arafat.

479.634 de cazuri de coronavirus în România

Până ieri, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si: VIDEO- Crăciunul în pandemie în destinații exotice care costă ieftin

Sărbătorile de iarnă.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si: Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021

Până ieri, 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si