Sărbătorile de iarnă. Românii din diaspora vor putea veni acasă de Crăciun? Avertismentul autorităților

Sărbătorile de iarnă vor fi mai triste pentru toți românii anul acesta. Inclusiv pentru cei din diaspora care și-ar fi dorit să fie alături de cei dragi de sărbători.

Author: Mircea Pop joi 03 decembrie 2020 , 12:09

Sărbătorile de iarnă. Românii din diaspora vor putea veni acasă de Crăciun?
Sărbătorile de iarnă. Românii din diaspora vor putea veni acasă de Crăciun?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătorile de iarnă se apropie. Românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România.

Este mesajul clar al premierului Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a transmis, la începutul lunii noiembrie, un mesaj pentru românii din diaspora care iau în calcul revenirea în ţară cu ocazia sărbătorilor de iarnă, el amintind că există prevederi legale conform cărora cei care intră în România dintr-o ţară care înregistrează un indice de infectare mai mare decât cel al României vor intra 14 zile în carantină.

Sărbătorile de iarnă, în carantină

Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”, a declarat Orban.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă, umbrite de pandemie. Ce va fi strict interzis de Crăciun 2020?

Este recomandat să consultați lista țărilor de pe site-ul MAE.

Întrebat care este mesajul pentru cei care participă la petreceri private, deşi acestea au fost interzise, premierul a răspuns: ”Să nu mai participe, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”. 

Citeste si: Sărbătorile de iarnă 2020, salvate în Europa în ultima clipă. Ce decizii radicale au fost luate

El a explicat că riscul de transmitere a virusului la astfel de evenimente este ”uriaş”, iar tinerii care participă la petreceri riscă să îşi îmbolnăvească familia chiar dacă ei nu au simptome.

Citeste si: Sărbătorile de iarnă 2020. În ce zi pică anul acesta Crăciunul și câte zile libere vor avea românii

”Rugămintea mea pentru cei care participă la astfel de petreceri este să amâne astfel de petreceri, pentru că nu se întâmplă nimic”, a mai afirmat primul ministru.

Slujbele s-ar putea muta în online

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre desfăşurarea slujbelor de Crăciun în România şi a afirmat că, dacă se respectă normele sanitare, acestea pot avea loc:

”Ştii foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară(...) slujbele se desfăşoară. Singul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează”. 

Citeste si: Sărbătorile de iarnă, în izolare! Recomandările făcute de autorităţi pentru Crăciun şi Revelion


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si