Ministrul Agriculturii anunță majorarea salariului net și până la 50 de hectare pentru tinerii fermieri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că Guvernul are în plan ridicarea salariului net, în sectorul agricol, la 3000 de lei.

Author: I.C. miercuri 20 mai 2020 , 14:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit ministrului, planul are ca scop întoarcerea românilor din Diaspora.

Potrivit lui Adrian Oros, pentru Programul „Tânărul Fermier” vor fi alocate 43 de milioane de euro, axat pe două componente, astfel încât 50% din această sumă să fie destinată românilor din Diaspora.

Citeste si: Climatolog: 2020 va fi printre primii trei cei mai călduroși ani de la începerea măsurătorilor

„Domnilor, cei care au plecat din păcate în această perioadă, pleacă de ani de zile, ca urmare a contractelor pe care le au cu angajatorii de acolo. Mulţi dintre ei alungaţi de politica păguboasă a PSD-ului, din regiunile pârjolite de baronii voştri. Ce programe aţi gândit voi pentru românii care au plecat să muncească în Europa? Aţi alungat din ţară peste 4 milioane de români, în cei 22 de ani de guvernare, iar acum le propuneţi să cultive acasă sparanghel?

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: Valorile înregistrate cu aceste termometre la supermarket pot să fie doar orientative, dar nu sunt de luat în calcul din punct de vedere medical

Salariul net crește la 3000 de lei

Guvernul PNL are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei ridicând salariul net, în sectorul agricol, la 3.000 de lei. Anul acesta, Programul "Tânărul Fermier" va aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din Diaspora”, a declarat ministrul Agriculturii.

El a adăugat că beneficiarii acestui program vor primi și până la 50 de hectare în arendă sau concesiune.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19, discutată după 1 iunie şi realizată eşantionat

„Nu le vom mai da prietenilor voştri pe redevenţe ridicole. Din iunie, vom implementa o schemă de sprijin pentru cei care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. Am adoptat Hotărârea Guvernului nr. 356/2020 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară”, a mai spus Oros, în timpul dezbaterii moțiunii simple depusă de parlamentari PSD, ALDE și afiliații grupului social-democrat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si