Scene halucinante! Un bărbat cu macetă i-a terorizat pe mai mulți elevi

Mai mulți elevi au fost închiși în sălile de clase, după ce a fost raportată prezența unui „bărbat cu macetă”, în apropierea unității de învățământ.

Catalina Popa, joi 17 septembrie 2020 , 20:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întâmplarea a avut loc într-o școală din Brighton, Marea Britanie. Pentr a-i proteja pe copii, conducerea școlii a luat decizia de a-i închide în sălile de clasă. Elevii au fost „închiși” în sălile lor de clasă și „nu sunt lăsați să iasă”, au declarat părinții presei locale, conform Daly Star.

Citeste si: Vaccinul antigripal ajunge în România. Nelu Tătaru: Cadrele didactice vor intra în categoria de risc

Unităţile de învăţământ din două localităţi trec în scenariul 3 de funcţionare

Unităţile de învăţământ din două localităţi din judeţul Olt trec în scenariul 3 de funcţionare, care prevede cursuri exclusiv online, după creşterea cazurilor de COVID-19. Măsura a fost luată în urma declanşării unui focar la un centru de îngrijire şi asistenţă.

Citeste si: Coreea de Sud vrea să testeze în România un medicament împotriva COVID-19

Prefectura Olt a transmis joi, că în şedinţa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost adoptată o hotărâre prin care s-a stabilit funcţionarea în scenariul 3 a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor Spineni (rata de incidenţă - 15,28/1000 locuitori) şi Tătuleşti (rata de incidenţă - 8,87/1000 locuitori), judeţul Olt, pentru perioada 17-29 septembrie 2020.

Această decizie a fost luată în urma declarării unui focar Covid-19 la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni, acolo unde 77 de persoane (44 de beneficiari şi 33 de angajaţi) au fost declarate pozitiv Covid-19, din cele 140 de probe recoltate.

De asemenea, autorităţile din Olt au discutat şi dacă se impune instituirea carantinării zonele pentru comunele Spineni şi Tătuleşti.

”În urma acestei evaluării, se constată că nu se impune măsura carantinării zonale pentru cele două localităţi, având în vedere faptul că este vorba despre un focar bine delimitat, în spaţiul limitat, respectiv Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni. Se menţine măsura carantinării centrului pentru 14 zile începând cu data de 15.09.2020.”, se arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Sursa citată a precizat că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt vor verifica respectarea măsurii de izolare/carantinare la domiciliu stabilită de către Direcţia de Sănătate Publică Olt în cadrul anchetelor epidemiologice realizate.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si