Cum arată declarația pe propria răspundere, semnată de părinți, fără care elevii nu pot merge la școală

Elevii trebuie să prezinte în prima zi de școală - 14 septembrie - o declarație pe propria răspundere semnată de părinți, care își asumă că, în ultimele 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Author: R.I. miercuri 19 august 2020 , 14:52

declaratie propra raspundere elevi scoala
Copiii vor fi primiți la școală doar cu declarația pe proprie răspundere a părinților[Sursa foto: copilul.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarația pe propria răspundere condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ.

Măsura este prevăzută în draftul Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerul Sănătăţii. Documentul poate fi văzut aici.

Citeste si: Șase posibile cauze ale migrenelor din timpul zilei

Ce cuprinde declarația pe propria răspundere care trebuie semnată de părinți:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Citeste si: Horoscop 20 august 2020: Ziua în care totul se schimbă pentru aceste două zodii

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au vorbit despre al doilea copil, chiar în ziua nunții! Vestea emoționantă pe care au dat-o- wowbiz.ro

VEZI DECLARATIA AICI

Părinții trebuie să menționeze dacă în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul

  • nu a avut nicio problemă de sănătate
  • a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Părinții trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital).

Citeste si: Coreea de Nord are până la 60 de bombe nucleare. Raportul secret care schimbă tot ce știam despre amenințarea asiatică

Cum va decurge noul an școlar

Distanţare de minimum un metru între elevi în clase sau separatoare transparente, purtarea măştilor de protecţie şi încurajarea copiilor să evite interacţiunea fizică, între măsurile din proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea şcolii.

Clasele de elevi trebuie aranjate în aşa fel încât să se respecte distanţarea de minimum un metru sau, acolo unde nu este posibil, să fie montate separatoare transparente, se prevede în proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea cursurilor.

Citeste si: Raed Arafat, mesaj de condoleanțe după ce un pompier de la ISU București a murit

Citeste si: „Cu tot cu popă, 500 de euro” Cornel Palade a anunțat că și-a deschis firmă de bocitoare! Cum au reacționat fanii actorului?- kfetele.ro

Citeste si: Gina Pistol, prima imagine cu fiica ei și a lui Smiley de la nuntă! Cum a arătat micuța Josephine în cea mai importanta zi a părinților ei- radioimpuls.ro

Alte măsuri se referă la faptul că elevii vor purta mască de protecţie şi trebuie supravegheaţi în pauze pentru a păstra distanţa şi nu vor face schimb de obiecte personale.

Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până în 7 septembrie, Inspectoratele Şcolare privind situaţia epidemiologică, acestea urmând să propună scenariul de începere a şcolii. Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite, până în 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si