Cea mai mare şcoală din municipiul Buzău, Şcoala nr. 11, unde învaţă aproximativ 2.000 de copii, a trecut începând de vineri în scenariul roşu. În această unitate de învăţămând au fost confirmaţi cu COVID-19 doi elevi şi un cadru didactic.

Conform directorului Şcolii 11, Aurelian Poteraş, au fost confirmaţi cu noul coronavirus doi elevi de 7, respectiv 10 ani şi un profesor de educaţie fizică.

În urma apariţiei celor trei cazuri de infectare cu COVID-19, Consiliul de Administraţie al Şcolii a decis să propună Inspectoratului Şcolar trecerea şcolii în scenariul roşu, elevii urmând a învăţa online timp de două săptămâni.

"Copiii au luat coronavirusul de la părinţi"

" Copiii au luat coronavirusul de la părinţi. Aseară am primit vestea de la DSP că sunt pozitivi doi elevi şi un profesor, care a fost testat pentru că este observator federal. Am luat decizia ca elevii să treacă în scenariul roşu, aşa e cel mai bine pentru a-i proteja şi pe ei, dar şi pe noi, cadrele didactice”, a declarat directorul Şcolii 11 din Buzău, Aurelian Poteraşu.

Şcoala 11 din Buzău este cea mai mare din municipiul reşedinţă de judeţ, aici învăţând circa 2.000 de copii. Unitatea era în scenariul galben, copiii învăţând până acum o săptămână în clase, o săptămână online.

Record de cazuri de coronavirus în România

Un număr de 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 105.582 de persoane au fost declarate vindecate.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.471.499 de teste privind infecţia cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore- 15.436 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 10.575 la cerere.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si