Ce se întâmplă cu noul an școlar, după explozia pandemiei de coronavirus. Anunțul premierului Orban

Premierul Ludovic Orban se află, vineri dimineața, într-o vizită de lucru la ministerul Educației,alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru, ministrul Muncii – Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

Razvan Ilie, vineri 02 octombrie 2020 , 12:28

ludovic orban
Premierul Ludovic Orban, în vizită la Ministerul Educației
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Ludovic Orban spune că îmbolnăvirile care au loc în această perioadă nu sunt direct legate de începerea școlii, iar anul școlar nu este în pericol până în acest moment.

“Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școală.

Sunt cu cadrele didactice care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a declarat premierul Orban, vineri dimineața.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că peste 770 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultima săptămână, cei mai mulți având între 10 și 19 ani.

La rândul său, medicul infecționist Alexandru Rafila este de părere că  numărul mare de cazuri de coronavirus  înregistrat în ultimele zile în România  e cauzat de redeschiderea şcolilor.  ”Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a afirmat Rafila.

Ludovic Orban, analiză cu Nelu Tătaru și Raed Arafat

Prim-ministrul a explicat că vacăuta soluții pentru a corecta eventuale disfuncționalități și de a lua măsuri care să îmbunătățească procesul educațional, împreună cu oficialii din Ministerul Sănătății: 

“Tocmai din acest motiv am invitat al această analiză și ministrul Sănătății, și pe dl secretar de stat Raed Arafat, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de a corecta eventuale disfuncționalități și de a lua

măsuri care să îmbunătățească procesul educațional”, a declarat, la intrarea în Minister, premierul Ludovic Orban.

Infectările cu coronavirus din valul doi al pandemiei, cauzate în principal de întoarcerea la școală a copiilor, au un efect de bumerang asupra școlilor. Pe măsură ce lanțul de transmitere a COVID-19 crește,  tot mai multe școli intră în scenariul roșu.

Elevii de la școala nr 36 din București sunt obligați să învețe cu toții online în această perioadă, deoarece 10 copii sunt infectați cu noul coronavirus.

Autorităţile din judeţul Prahova au dispus schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ, clase ori grupe de grădiniţă, după apariţia unor cazuri de COVID în unităţile didactice.

581 de școli sunt în scenariu roșu

Până în data de 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

- 12.540

de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
- 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor
normelor de protecție.
- 581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Sursa:  Ministerul Educatiei

 

  •  

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată... Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată lumea pe gânduri
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
spotmedia.ro
Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii
b1.ro
Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul... Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si