Școlile, bombe cu ceas în pandemie. Câți copii s-au infectat cu coronavirus în ultima săptămână

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că peste 770 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultima săptămână, cei mai mulți având între 10 și 19 ani.

Author: Razvan Ilie vineri 02 octombrie 2020 , 09:30

pandemie
Criza de coronavirus se extinde în sistemul de învățământ
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre, în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani(...)

Să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Adevarul.ro. 

Ministrul Sănătății a precizat că luna septembrie a fost una "destul de greu" de gestionat, dat fiind cumulul de factori de risc: reîntoarcerea din concedii, începerea școlii, procesul de vot. La acestea se adaugă și relaxarea unor măsuri: deschiderea restaurantelor și a cinematografelor.  

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Medicul infecționist Alexandru Rafila este de părere că numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrat în ultimele zile în România e cauzat de redeschiderea şcolilor. ”Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a afirmat Rafila.

Tot mai multe școli în scenariul roșu

Infectările cu coronavirus din valul doi al pandemiei, cauzate în principal de întoarcerea la școală a copiilor, au un efect de bumerang asupra școlilor. Pe măsură ce lanțul de transmitere a COVID-19 crește,  tot mai multe școli intră în scenariul roșu.

Elevii de la școala nr 36 din București sunt obligați să învețe cu toții online în această perioadă, deoarece 10 copii sunt infectați cu noul coronavirus.

România a înregistrat peste 2000 de cazuri noi de îmbolnăvire, în 24 de ore. Alte 2.086 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 129.658, potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si