Anunţ de ultimă oră pentru elevi: Toate şcolile din România se închid luni!

5 octombrie 2020, zi liberă pentru elevi! Toate şcolile se închid luni întrucât pe 5 octombrie 2020 este zi liberă pentru profesorii din România, la această dată fiind sărbătorită Ziua Mondială a Educaţiei.

Andreea Stoica, vineri 02 octombrie 2020 , 11:46

5 octombrie 2020 - Ziua Mondială a Educaţiei
5 octombrie 2020 - Ziua Mondială a Educaţiei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

5 octombrie 2020 este zi liberă pentru elevi şi profesori! Aşadar, elevii și profesorii vor avea un weekend prelungit. Conform Contractului colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare.

5 octombrie 2020, zi liberă pentru elevi şi profesori

Sindicatele reamintesc că ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, încheiat anul trecut între Ministerul Educației și partenerii sociali.

5 octombrie 2020 - Ziua Mondială a Educaţiei - Zi liberă pentru elevi şi profesori
5 octombrie 2020 - Ziua Mondială a Educaţiei - Zi liberă pentru elevi şi profesori

Potrivit documentului, în învățământ sunt zile nelucrătoare:

 • 1 și 2 ianuarie;
 • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
 • Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
 • prima, a doua zi și a treia zi de Paști;
 • 1 Mai;
 • 1 Iunie;
 • prima și a doua zi de Rusalii;
 • 15 august – Adormirea Maicii Domnului;
 • 5 Octombrie – Ziua Mondială a Educației;
 • 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României;
 • 1 Decembrie;
 • 25 și 26 decembrie;
 • două zile lucrătoare, pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele
  creștine, pentru persoanele aparținând acestor culte;
 • zilele de repaus săptămânal.

Anunţul făcut de Inspectorarul Şcolar al Municipiului Bucureşti privind Ziua Mondială a Educaţiei 2020

Elevii din Bucureşti nu vor face cursuri luni, de Ziua Mondială a Educaţiei, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

"Luni, în Bucureşti, conform Contractului colectiv de muncă, este zi nelucrătoare", a spus Cercel.

Astfel, luni, 5 octombrie 2020, nu se vor face nici cursuri online.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, începând cu anul 1994.

Această zi a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor''. Această recomandare, alături de cea "privind învăţământul superior'' din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit unesco.org.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!"... Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!" Faimosul este luat urgent cu ambulanta, chiar inainte de a intra pe traseu!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si