Specialiștii au decis astăzi, 29 septembrie 2021, că școlile pot funcţiona cu prezenţă fizică indiferent de rata de infectare din localitate, iar deciziile de suspendare a prezenţei fizice vor fi luate în funcţie de cazurile confirmate în clasă sau şcoală. Această decizie nu este definitivă și urmează și decizia CNSU, o Hotărâre de Guvern şi ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii. Măsura se va aplica din data de 4 octombrie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: "Şcolile trebuie să se închidă ultimele"

Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

„Referitor la scenariile de functionare a şcolilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening”, a

transmis, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Politicienii participă la festivităţile de deschidere ale noului an școlar

se închid școlile sau nu decizie guvern

Vor trece elevii la învățământul online?

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit acestuia, după această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor educaţiei şi sănătăţii să opereze modificări în ordinul comun, în concordanţă cu hotărârile adoptate.

Citeste si: Ministrul Educației a anunțat că 2.400 de elevi nu vor începe luni şcoala cu prezenţă fizică

„Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcţionare a şcolilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, a mai transmis Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre cum se vor susține examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională: „Vă garantez că vor fi cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii"

Cîţu a declaratcă, cel mai probabil, o întrunire a CNSU va avea loc miercuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si