Șapte persoane care erau internate pe secția de Terapie Intensivă au ars de vii în incendiul de la Spitalull de Boli Infecțioase din Constanța. Paturile, echipamentele medicale, pereții sunt dovada clară a dezastrului care a avut loc la spitalul din Constanța.

Citeste si: Primarul Capitalei a făcut anunțul: se va vaccina anti-Coronavirus

Secția de ATI închisă complet

Secția de ATI care a fost cuprinsă de flăcări pe 1 octombrie va fi închisă complet până la până la reabilitarea din temelii şi asta pentru că nu mai reprezintă niciun fel de siguranţă. Clădirea construită în 1936 nu a fost niciodată pregătită pentru a face față unui număr atât de mare de pacienți care să aibă nevoie de oxigen.

„La momentul sinistrului erau făcute şi foarte multe improvizaţii, prize cascadate una din cealaltă, fără circuite separate. Instalaţia electrică înainte de incendiu era improprie", a spus Doru Iordache, reprezentant al Primăriei Constanța.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| O persoană a murit, la Galați, într-un incendiu devastator dintr-un bloc turn

Pacienții în stare gravă, tratați în TIR-uri ATI

„Această zonă nu mai prezintă siguranţă din punct de vedere al rezistenţei clădirii”, a adăugat Doru Iordache, reprezentant al Primăriei.

Restul unității medicale, fără Secția ATI, ar putea fi deschisă până la finalul acestui an.

Primăria Constanța promite investiții: „Am semnat contractul de finanţare, cinci milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Infecţioase”, a declarat Alin Vintilă din Primăria Constanța.

Pentru pacienții în stare gravă, va fi adus un TIR ATI, dar nu se știe data exactă când va ajunge.

Citeste si: Spitalul De Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis parțial după incendiul devastator în care șapte oameni și-au pierdut viața


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si