Șeful ANAF, anunț despre controalele la persoane fizice: Suma cea mai mare descoperită a fost de 22 de milioane de lei

Lucian Heiuș a declarat într-o emisiune TV că sunt deja selectate 214 persoane sau 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie.

Author: Diana Bostan joi 30 iunie 2022 , 07:19

anaf

ANAF

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tot el a adăugat că aceste persoane au fost identificate pe baza unui program informatic, nu pe baza verificării CNP-ului, lucru imposibil de realizat de către inspectorii ANAF.

Au fost selectate 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie

”Am pornit de la ce prevede legea, am luat şi am verificat în prima fază venitul declarat al fiecărei peraoane, am accesat bazele proprii de date ale ANAF şi alte instituţii, la care ANAF are acces, ce maşini, bunuri imobile, clădiri apartamente, le cumpără, ne-am uitat în sistemul bancar cât a crescut conturile bancare ale persoanelor, cât au fost creditate societăţile comerciale, pentru că, din păcate, în România este un sport naţional, să îţi împrumuţi tu ca patron societatea şi cu sume foarte mari. Avem aces la aceste informaţii. Sunt sume mari de bani care apar că se creditează societăţile”, a afirmat şeful ANAF.

Citeste si: Alertă de la ANAF: Nu deschideți mesajele care vă spun că aveți restanțe la Fisc!

Șeful ANAF a urmărit dacă capitaluil social sau acţiunile la societăţi au crescut în mod spectaculos.

Suma cea mai mare descoperită a fost de 22 de milioane de lei

”Am făcut această analiză pe 4 ani încheiaţi, în septembrie sau octombrie vom avea şi anul 2020. (..)  Am identificat venitul estimat de noi, am comparat cu venitul declarat şi am constatat că există diferenţe. Această diferenţă trebuia să îndeplinească două condiţii, să fie mai mult de 10% decât venitul declarat şi nu mai puţiun de 50.000 de lei, nu ne coborâm la diferenţe care nu sunt relevante.În cei 4 ani s-a acumulat această sumă de 20 de miliarde”, a precizat Lucian Heiuş. 

Citeste si: Cine sunt cei 561.000 de români care vor fi controlați la avere de la 1 iulie de ANAF

”Avem selectaţi 214 persoane sau 215 persoane, la care riscul de neconformare la declarare este foarte evident, şi la care se va intra în control începând cu 1 iulie”. 

Şeful ANAF a mai spus că ”suma cea mai mare descoperită la aceste prime 215 persoane a fost de 22 de milioane de lei, diferenţă între venituri”.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si