Sf. Maria 2022: Ce nu ai voie să faci azi în această zi de mare sărbătoare? Creștinii ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau pe Sfânta Maria Mare în fiecare an la data de 15 august.

Sfânta Maria Mare este considerată una dintre cele mai mari sărbători închinate „celei mai cinstite decât heruvimii şi mai mărite fără de asemănare decât serafimii".

Pentru a sărbători această mare sărbătoare, creștinii ortodocși s-au pregătit timp de două săptămâni, prin post şi rugăciune. Biserica Ortodoxă o cinsteşte pe Maica Domnului la fiecare slujbă prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise.

De asemenea, ziua de Sfânta Maria Mare este și ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Sf. Maria 2022: Ce este interzis să faci în această zi de mare sărbătoare? 

Tradiția spune că în ziua de Sfânta Maria Mare , este interzis să se facă treburi casnice sau să se lucreze la câmp, altfel vei atrage paguba.

Sărbătoarea Sfintei Mării se cinstește pe data de 15 august pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele, potrivit conform traditii-superstitii.ro.

De Sfânta Maria Mare se împart alimente pentru cei ce au trecut la cele veșnice.

Oamenii împart la biserică: struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletele celor adormiți. Dimineața se duc merindele la biserică și se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart celor sărmani.

Citeste si: La mulţi ani de Sf. Maria 2022! Felicitări, urări şi mesaje pentru cei care îşi serbează onomastica

Sf. Maria 2022: Ce nu ai voie să faci azi în această zi de mare sărbătoare? Tradiţii de Adormirea Maicii Domnului

Sf. Maria 2022: Ce nu ai voie să faci azi în această zi de mare sărbătoare? Tradiţii de Adormirea Maicii Domnului

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Citeste si: Obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului 2022: Superstiţii care aduc noroc

Spălatul rufelor este interzis la orice mare sărbătoare. Se crede că cine spală haine în timp ce oamenii sunt la biserică va avea parte numai de rele în viața.

Nu e bine să te scalzi, 15 august. Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi „lovit" de soartă.

Nu ai voie să te tunzi de Sfânta Maria. Acest lucru este valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați. În cazul bărbaților, daca se tund și aruncă părul la gunoi, riscă să chelească.

Mai multe, de Sf. Maria nu se dă nimic cu împrumut, ca să nu se lege farmecele de tine.

Tot în această zi de mare sărbătoare, nu este bine să te cerţi cu nimeni.

În ziua de Sfânta Maria Mare, fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi. 

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare 2022

În unele zone rurale, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Iar cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească.

Tradiția mai spune că, de Sfânta Maria Mare nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.

Citeste si: Maria Dragomiroiu, mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a fost la un pas să își piardă viața, după ce a ațipit la volan: „Când am deschis ochii, în fața mea era un pom.”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

Sf. Maria 2022: Ce nu ai voie să faci azi în această zi de mare sărbătoare? Tradiţii de Adormirea Maicii Domnului

Sf. Maria 2022: Ce nu ai voie să faci azi în această zi de mare sărbătoare? Tradiţii de Adormirea Maicii Domnului

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sf. Maria 2022? Iată ce spun preoţii

Da Adormirea Maicii Domnului  nu este bine să dormi, altfel te vei simţi amorţit tot anul.

O superstiție mai spune că dacă de Sfântă Mărie înfloresc trandafirii, atunci toamna va fi lungă și blândă.

În ziua de Sfânta Maria, ciobanii obișnuiesc să-și coboare turmele de oi de pe munte, semn că anotimpul călduros este pe sfârşite.

Citeste si: Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi weekend-ul acesta la Mănăstirea Nicula, de hramul Sfintei Maria


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si