Postul Sfintei Maria  este al treilea post din cele patru de peste an. Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni. 

De ce 15 august se sărbătoreşte Sfânta Maria Mare şi pe 8 septembrie Sfânta Maria Mică?

Pe 8 septembrie este prăznuită Nașterea Maicii Domnului. Pe data de 15 august este praznicul Adormirii Maicii Domnului. Între cele două sărbători, ca importanță, primează Adormirea Fecioarei Maria, prilej cu care se organizează cele mai multe evenimente religioase în țară.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului ne amintește de viața veșnică pe care o avem și de importanța recunoașterii păcatelor noastre pentru a le putea îndrepta cu smerenie și credință oarbă în Dumnezeu. Nu este vorba despre moartea Fecioarei Maria, ci înălțarea ei, căci Cea Pururea Fecioară dintre Sfinți nu a murit niciodată, ci s-a dus la Ceruri pentru a veghea asupra noastră, a tuturor.

Citeste si: Nume sărbătorite de Sfânta Maria 2022: Spune-le La mulţi ani celor dragi!

Referitor la sărbătoarea din 8 septembrie, aceasta ne amintește condiția umană a Fecioarei Maria, deoarece Dumnezeu a ales o fecioară care să îl nască pe unicul Său fiu, Iisus Hristos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Fecioara Maria provenea dintr-o familie de creștini, Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care s-au rugat toată viața să poată avea un copil.

Dumnezeu le-a dat-o pe Maria, care apoi a devenit cu Slava Sa, Maica lui Dumnezeu.

Rugăciunea care îţi aduce sănătate

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

Citeste si: Sfânta Maria Mare 2022: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre. Amin”

Citeste si: Rugăciunea care trebuie rostită de Schimbarea la față a Domnului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si