Pelerinajul este organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, "sub semnul respectării riguroase a normelor igienico-sanitare", după cum anunță prelații ortodocși.

La evenimentul religios vor putea participa doar credincioşii bucureşteni.

Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, au fost scoase duminică, la ora 7.00, din Catedrala Patriarhală şi aşezate în baldachinul de pe Colina Bucuriei, unde vor rămâne spre închinare, cu respectarea normelor sanitare, până la sfârşitul zilei de marţi, 27 octombrie.

Citeste si: Rugăciunea către Sfântul Dumitru care face minuni. Ai putea scăpa de toate problemele

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Alături de aceste sfinte moaşte vor sta cele ale Sfântului Stelian- Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie, informează Patriarhia Română.

Protocol între Patriarhie și Primăria Capitalei

Primarul în exercițiu al Capitalei Gabriela Firea a aprobat, joi, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei, la care vor putea participa numai persoane din București. 

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta,  organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.

La pelerinaj se vor lua măsuri sanitare de protecție împotriva noului coronavirus. Potrivit documentului, persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare.

Premierul Orban: "Mesajul meu este ca oamenii să stea mai mult acasă" 

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în contextul pelerinajului organizat la Bucureşti de Sf. Dumitru, că la nivelul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie luate toate măsurile necesare pentru prevenirea creşterii gradului de contaminare cu noul coronavirus.

Citeste si: VIDEO- Pelerinaj în pandemie. Coadă la Sfântul Dumitru

"Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să ia toate măsurile care se impun astfel încât să prevenim orice situaţie care ar putea creşte riscul de îmbolnăvire. Mesajul meu este ca oamenii să stea mai mult acasă, să evite orice deplasare nenecesară, orice zonă aglomerată, să evite să interacţioneze de aproape, să poarte permanent mască, să respecte toate normele de igienă, pentru că aceasta este cea mai sigură formă de stopare a numărului de infectări", a afirmat premierul Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si