Sfaturi pentru organizarea frigiderului și păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman sunt irosite în fiecare an. Noile studii de la Samsung arată că factori precum necunoașterea unor lucruri simple despre depozitarea anumitor produse în frigider sau cămară și lipsa termenelor de expirare contribuie la această risipă inutilă.

Author: Georgiana Balaban marți 20 iulie 2021 , 18:06

Sfaturi pentru organizarea frigiderului și păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp
Sfaturi pentru organizarea frigiderului și păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp[Sursa foto: emag]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tehnologia Samsung a avansat până la punctul în care frigiderele au cele mai noi progrese în reducerea risipei de alimente. De la posibilitatea de a personaliza temperatura și umiditatea în unele compartimente, până la memento-uri cu date de expirare pentru a consuma produsele în timp util.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)

Pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de organizare a alimentelor, iată câteva sfaturi pentru a profita la maximum de produsele dvs. și pentru a vă reduce risipa.

Sfaturi de răcire

- Cunoașteți nevoile specifice de temperatură ale fiecărui aliment. De exemplu, sosurile nu necesită temperaturi foarte scăzute și sunt cel mai bine depozitate pe rafturile din ușa frigiderului pentru a nu ne sta în cale și pentru a face mai vizibile alte alimente perisabile.

Între timp, rafturile superioare ale frigiderului sunt ideale pentru alimentele care trebuie ținute la rece, cum ar fi lactatele, iar compartimentele inferioare sunt cele mai bune pentru cele care se deteriorează ușor.

- Se recomandă refrigerarea fructelor și legumelor în sertarele inferioare ale frigiderului și, dacă este posibil, reglarea setărilor de umiditate pentru a menține întotdeauna condițiile optime. Cu toate acestea, nu toate fructele și legumele ar trebui puse la frigider. De exemplu, avocado, piersicile și pepenii verzi ar trebui depozitați la temperatura camerei, dar ar trebui să fie refrigerate odată ce sunt coapte pentru a-și crește durata de valabilitate.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

- Carnea crudă și peștele, pe care nu le congelați, ar trebui să fie refrigerate în compartimentele inferioare ale frigiderului. Asigurați-vă că le înfoliați pentru a preveni răspândirea sucurilor și contaminarea altor alimente, reducând riscul potențial.

- Nu uitați să verificați indicațiile produselor precum sosuri, băuturi sau produse în borcane de sticlă care recomandă refrigerarea lor numai după deschidere. Pentru spațiul de conservare a acestor alimente, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la frigiderele Samsung, deoarece acestea utilizează o tehnologie specială de izolație SpaceMax, în care pereții lor interni sunt mai subțiri pentru a extinde zona de depozitare a alimentelor, fără a crește dimensiunile externe sau a schimba eficiența energetică, ceea ce înseamnă puteți depozita mai multe alimente fără griji.

- Este important să cunoașteți organizarea internă a frigiderului dvs. și o idee bună este să modificați locația compartimentelor, astfel încât acestea să se adapteze la alimentele pe care le cumpărați. Combinele frigorifice Samsung oferă spațiu de depozitare generos la o adâncime standard care răcorește uniform interiorul frigiderului de la colț la colț.

Citeste si: A născut bloggerița care s-a căsătorit cu fiul ei vitreg. Vezi cum arată bebelușul

- Păstrați la vedere mâncarea cea mai apropiată de expirare și cea mai proaspătă mâncare în partea de jos a frigiderului, astfel veți folosi mai întâi cea mai veche mâncare și veți evita stricarea acesteia. Mâncarea pe care o păstrați în spatele frigiderului va rămâne la fel de proaspătă în frigiderele Samsung, dotate cu tehnologia de răcire integrală, care circulă uniform aerul rece în frigider pentru a menține o temperatură constantă din colț în colț. Această tehnologie vă ajută, de asemenea, să vă asigurați că fiecare zonă își menține temperatura ideală și asigură faptul că întregul frigider rămâne rece mai mult timp, reducând astfel risipa de alimente.

- Congelați peștele, puiul și carnea roșie în spații separate din congelator și porționați-le în recipiente de plastic. De asemenea, puteți marca fiecare dintre pachete pentru a ști cu precizie ce dezghețați când aveți nevoie. Datorită tehnologiei lor No Frost, frigiderele Samsung mențin o temperatură uniformă în congelator și previn acumularea de gheață, eliminând necesitatea dezghețării sau a impactului nedorit asupra stocării interne.

- În cele din urmă, Samsung a creat cel mai bun aliat pentru a reduce risipa de alimente. Family Hub, frigiderul inteligent care datorită conexiunii sale la internet vă permite să vă organizați în bucătărie știind ce mâncare este în frigider de oriunde printr-un smartphone, primind sugestii de rețete în funcție de alimentele din acesta, generează alerte despre alimentele care sunt pe cale să expire și, permite programarea unui meniu săptămânal ținând cont de preferințele utilizatorului.

Citeste si: Cine e Irina Baianț, superba soprană care a stat la masă cu Vladimir Putin


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si