Medicul de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului a declarat că azi-noapte, din cele aproape 100 de teste rapide făcute, un sfert au fost pozitive pentru SARS CoV2

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma: ,,Până duminică vom depăși pragul de 250 de copii internați în spital"

,,Cei mai mulți sugari de ieri au venit cu febră''

Acesta a adăugat că la cei mici ne putem păcăli. COVID, în epoca Omicron, poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulți sugari de ieri au venit cu febră și vărsături, nu au venit ca boală respiratorie – sau nu în prim plan boală respiratorie.

„Un alt lucru important este creșterea spectaculoasă a proporției pacienților pediatrici diagnosticați și spitalizați. Aș aduce cifrele din SUA, unde știm că raportările sunt foarte riguroase. În cei diagnosticați recent, copii, aproape un milion de copii, cazuri noi, au fost diagnosticate în ultimele 2 săptămâni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila a explicat noile reguli privind funcționarea școlilor în valul Omicron- VIDEO

,,Între 0,5 şi 3% dintre copiii bolnavi ajung să fie spitalizaţi''

,,La noi, la INSMC, este un etaj plin de copii care au nevoie de perfuzie, de oxigen, de rehidratare orală mai susţinută, de control al fluidelor... Din cei peste 25 de confirmaţi în cursul gărzii, al serii şi al după-amiezii, au fost doi copii internaţi- unul în vârstă de o lună şi un altul un pic mai mare”, a adăugat el.

„Nu severitatea este problema, toate studiile recente confirmă faptul că există o disproporţie foarte mare între contagiozitatea extremă a Omicron şi severitatea relativ puţin importantă. Ceea ce cred că va fi mai greu pentru medicii pediatri o să vină peste o lună. Cifrele noastre sunt ca cele internaţionale, peste tot în lume între 0,5 şi 3% dintre copiii bolnavi ajung să fie spitalizaţi. Ponderea a crescut acum de când circulă Omicron, pentru că sunt mai mulţi copii diagnosticaţi”, a adăugat medicul.

Citeste si: Mai mulți români, prinși într-o rețea de ,,vaccinări la chiuvetă” în Italia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si