S-a dat startul simulării examenelor de bacalaureat. Ce probe dau elevii astăzi

Simularea examenului de bacalaureat începe luni, cu proba de limba română. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că 78 de licee din 1.577 nu vor susţine simularea examenului de bacalaureat, având în vedere că se află în zone carantinate, iar astfel sunt afectaţi 7.500 de elevi.

Author: Georgiana Balaban luni 22 martie 2021 , 08:53

simulare 22 martie 2021 limba română
Elevii dau azi simulări la limba română.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marţi este programată proba obligatorie a profilului- proba E.c), urmată miercuri de proba la alegere a profilului şi specializării- proba E.d),

iar joi de proba de limba şi literatura maternă- proba E.b).
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat duminică seara, la Antena 3, că sunt cunoscute şcolile care organizează simularea pentru bacalaureat.

Simularea la Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2021 a început astăzi. Vă prezentăm subiectele la simulare BAC 2021 şi baremul de corectare la Română.

UPDATE: Subiecte simulare BAC 2021 Română- profil real

Subiecte simulare BAC 2021 Română - profil real
Subiecte simulare BAC 2021 Română - profil real[Sursa foto: Ziarul Unirea]

Subiecte simulare BAC 2021 Română - profil real
Subiecte simulare BAC 2021 Română - profil real[Sursa foto: Ziarul Unirea]

Citeste si: Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare 2021-2022. Au inceput inscrierile in clasa 0

Ce a transmis ministrul Educației

simulare 22 martie 2021 limba română
Simularea examenului de Bacalaureat.[Sursa foto: google]


„Se cunosc şcolile care organizează simularea pentru examenul de bacalaureat. Proba de limba română este programată în cursul zilei de mâine, marţi avem matematică sau istorie, miercuri avem o altă probă şi joi este proba la limba maternă. Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru bacalaureat pentru că 37 de licee sunt în Timişoara, sunt 21 de licee în Braşov, sunt 14 licee în judeţul Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte judeţe câte un liceu. Deci 78 de licee din 1.577. Este vorba de cinci la sută din numărul de licee, este vorba de cinci la sută din numărul de elevi, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zona carantinate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Înscrieri clasa zero 2021: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

El a precizat că sunt 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate, dar învaţă în alte zone, care vor putea susţine simularea examenului de bacalaureat, părăsind localitatea cu o declaraţie pe propria răspundere.

Citeste si: Copilul tău este victima unui abuz la școală? Iată ce trebuie să faci

„Sunt 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Nu ştim dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare pentru că este un examen facultativ, nu este un examen obligatori. Dar cei care doresc să meargă mi se pare important să poată merge.(...) O declaraţie că te deplasezi pentur simularea examenului va fi consideră eficientă”, a menţionat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Nelu Tataru a explicat de ce au fost inchise scolile cand rata de infectare cu COVID-19 era mica, iar acum sunt inca deschise desi exista o rata de infectare mult mai mare!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si