Ce anunţ a făcut Ministrul Educaţiei referitor la tezele din semestrul doi

Într-o postare făcută pe Facebook, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat faptul că elevii de gimnaziu şi liceu nu vor mai da teze nici în semestrul doi. Părinţii spun că sunt bulversaţi de atâtea schimbări într-un an în care copiii au stat oricum mai mult acasă decât la şcoală.

Author: Andreea Bolocan joi 18 martie 2021 , 21:03

Ministrul Educației a făcut anunțul
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tezele elevilor au fost suspendate în semestrul doi

Ministrul Educaţiei a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj care vizează milioane de elevi. Tezele nu se vor susţine nici în semestrul 2 şi mediile pentru toate disciplinele vor fi încheiate doar din notele obţinute la ore. În scurt timp, vestea a mobilizat sute de părinţi care au lăsat comentarii pe pagina lui Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Procedura pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021- 2022 începe astăzi

Reacțiile părinților nu sunt unele bune

”În Timişoara, elevii de gimnaziu şi liceu au mers fizic la şcoală doar 2 săptămâni ca acum să fie anunţaţi că trebuie să vină fizic la şcoală să susţină Evaluarea Naţională.

Îi protejăm de Covid şi-i distrugem psihic?”

”Copilul meu, care este în clasa a 6-a, a fost fizic la şcoală 6 zile! 6! Credeţi că îl va încălzi prea mult ideea că nu dă teze, în schimb, va trebui să meargă fizic să dea acele evaluări? Vă înşelaţi amarnic, domnule ministru!”

Cătălin Băban, părinte: E în dezavantajul copiilor că nu dau teză pentru că, în cazul meu, fiind an terminal, ştiam măcar unde suntem cu materia. Dar aşa, o să aproximăm.

Citeste si: Numărul şcolilor cu ore online din cauza cazurilor de COVID, în creştere

Pentru că nu există posibilitatea ca tezele să fie susţinute online, elevii ar fi trebuit să vină la şcoală fizic pentru a fi examinaţi. Chiar şi cei care locuiesc în zone carantinate.

Ministrul Educației a făcut anunțul

”Nu există platforme securizate” pentru ca elevii să poată da tezele

Adrian Diacanu, director liceul Mircea Eliade: Nu există platforme securizate astfel încât să fie cât mai obiectivă această testare, eu cred că e o decizie corectă.

”Este vorba despre o egalitate de şanse. Aici mă refer la învăţământul online, la elevul cinstit care scrie un test sau o teză având camera web deschisă şi o scrie singur şi la elevul în spatele căruia se ascunde un părinte sau un caiet din care acesta poate să copieze.”

Unii elevi vor să se întoarcă fizic la şcoală

Pentru elevi, însă, vestea că nu vor mai trebui să dea tezele pare una bună. Doar cei care învaţă online şi-ar dori să revină la şcoală, chiar şi pentru a da examene.

Lorena Pop, eleva clasa a 11-a: Cu siguranţă, părerile elevilor sunt împărţite. Avem nevoie de teze, de teste, de emoţii. Şi, cel mai important, simţim nevoia să interacţionăm cu colegii noştri.

Sursa: ObservatorNews

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si