Simulare BAC 2021. Reguli la sustinerea probei scrise la limba si literatura romana, pe 22 martie

Luni, 22 martie, va începe simularea examenului de Bacalaureat 2021, la proba de limba și literatura română.

Alina Raducu, vineri 19 martie 2021 , 21:53

Simulare BAC 2021. Reguli la sustinerea probei scrise la limba si literatura romana, pe 22 martie
Simulare BAC 2021. Reguli la sustinerea probei scrise la limba si literatura romana, pe 22 martie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele vor fi transmise elevilor pe 31 martie.

Pe 22 martie, elevii sustin proba la limba si literatura româ

Ministerul Educației a anunțat care va fi Procedura pentru simularea la Evaluarea Nationala si Bacalaureat din 2021. Examenele se vor desfasura cu prezența fizică a

elevilor, încep de la ora 09:00. Accesul elevilor in salile de curs este permis pana la ora 08:30.

„Simulările pentru Bacalaureat 2021 și cele pentru Evaluarea Națională 2021 se vor organiza online pentru localitățile aflate în carantină, unde rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori, însă inspectoratele pot organiza la nivel local aceste simulări, după ce scade incidența”, a declarat joi secretarul de stat pe preuniversitar Sorin Ion, conform edupedu.ro.

Ce reguli sunt impuse pentru prima proba a examentului de BAC 2021

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul examenului multiplicat.

Accesul elevilor în sălile de clasă va fi permis până la ora 8:30.

„Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”,

potrivit unei adrese transmise unităților de învățământ de către Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

Simulare BAC 2021. Reguli la sustinerea probei scrise la limba si literatura romana, pe 22 martie
Simulare BAC 2021. Reguli la sustinerea probei scrise la limba si literatura romana, pe 22 martie

Elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în săli.

Fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori evaluatori, și anume: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Totodată, la solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog.

Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

Citeste si: Subiecte Româna simulare BAC 2021: Clasa a 11-a şi a 12-a


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si