Simulare Evaluare Națională 2021. Zi mare pentru elevi: Azi are loc proba scrisă la Limba şi literatura română

Este zi mare în învățământul românesc. Toți elevii de clasa a VIII-a susțin simularea examenului de Evaluare Naţională. Școlarii dau proba scrisă la Limba și literatura română.

Georgiana Balaban, luni 29 martie 2021 , 08:08

simulare evaluarea națională clasa a VIII a
Elevii susțin astăzi simularea examenului de Evaluare Națională.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii din România susțin astăzi, 29 martie 2021, simularea examenului de Evaluare Naţională. Toți elevii din clasele a VIII-a încep astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. De reținut, că aceste note care vor fi obținute la simulări, nu se vor trece în catalog. Autoritățile au anunțat că elevii din unitățile de învățământ care se află în localitatăți carantinate nu vor da astăzi simularea.

Examenul poate fi organizat după ce localitatea iese din carantină.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021 Geografie

Conform calendarului, simularea Evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe, în 29 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Simularea examenului de Evaluare Naţională la Matematică

Mâine, 30 martie 2021, elevii vor da proba la Matematică, iar miercuri 31 martie vor susține proba la Limba şi literatura maternă. Aceștia vor primi rezultatele pe data de 16 aprilie.

simulare evaluarea națională clasa a VIII a
Simularea examenului de Evaluare Națională la limba română.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2021. Când se afișează rezultatele

Oficialii au anunțat că rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020-2021 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări. Acest lucru se va desfășura prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Citeste si: Subiecte Istorie simulare BAC 2021: Barem de corectare, pe EDU.ro

Notele primite de către elevi nu vor fi trecute în catalog. Pot exista excepții, atunci când elevul face o solicitare scrisă de a-i fi trecută această notă în catalog.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-,a a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină.

De asemenea, programul naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la Fizică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021?... Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață de când e la Survivor România 2021? Motivul pentru care se trezește înaintea tuturor
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si