Simulare Română BAC 2023.   Viitorii absolvenți ai claselor a XII-a  au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele primite. Aceștia au putut intra în sălile de examen până la ora 08:30 și proba a început la ora 09:00 după ce fiecare elev din sala de examen a primit foaia cu subiectele.

Simulare Română BAC 2023. Ce subiecte au picat?

Elevii de la uman au avut la Subiectul I un text la prima vedere Vasile Tițescu –   L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Au avut de rezolvat 6 cerințe cu 6 puncte, iar ultima dintre ele avea 20 de puncte.

Primul subiect valora 50 de puncte. La subiectul al II-lea au primit poezia Versuri a lui Tudor Arghezi în care trebuiau să comenteze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Acest subiect are 10 puncte.

Subiectul al III-lea le-a adus candidaților basmul cult. Aici, ei au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte unde să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Citește și: EXCLUSIV: Ce subiecte s-au dar la simularea Bacalaureatului la Limba și Literatura Română/ Profesoară:”Felul în care sunt rulate subiectele încurajează memorarea”

Elevii de la profilul real au avut de rezolvat la subiectul al III-lea un eseu în care să prezinte caracterizarea unui  personaj dintr-un basm cult studiat. 

Simulare Română BAC 2023.

Simulare Română BAC 2023. Ce au avut de rezolvat candidții la subiectul III?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]
Simulare Română BAC 2023.

Simulare Română BAC 2023. Ce au avut de rezolvat candidții la subiectul III?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

Simulare Română BAC 2023.

Simulare Română BAC 2023. Ce au avut de rezolvat candidții la subiectul III?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Simulare Română BAC 2023.

Simulare Română BAC 2023. Ce au avut de rezolvat candidții la subiectul III?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

„Astăzi, 27 martie, s-a desfăşurat simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2023. Conform datelor transmise inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 14:00), la această probă au fost prezenţi 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât dacă candidatul solicită acest lucru prin intermediul unei cereri scrise după afișarea rezultatelor.

Citește și: Barem simulare Română BAC 2023. La ce oră va fi pubicat baremul?

Lucrările candidaților sunt analizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ unde se desfășoară simulările. Vor avea loc apoi discuții cu elevii, părinții, cadrele didactice de la nivelul instituției în vederea luării unor măsuri pentru a îmbunătăți performanța elevilor și obținerea unei note cât mai mari la examenul din vară.

Iată baremul de corectare pentru simularea la Română din cadrul Bacalaureatului 2023!

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Sursa:  subiecte.edu.ro.

Calendarul probelor la simularea de la Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre simulările examenelor naționale.

Elevii clasei a XII-a vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 în perioada 27- 30 martie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 2 iunie 2023.

Citește și: Simulare BAC 2023 subiecte Română. Vezi ce subiecte s-au dat în acest an!

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Citește și: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru candidați!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si