Sirop de păpădie: Reţeta care te va scăpa de durerile biliare

Sirop de păpădie. Siropul de păpădie este un produs mai puțin cunoscut de lume. În ciuda acestui lucru, siropul de păpădie oferă foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Iată care sunt acestea!

Author: Alexandra Bercea joi 21 iulie 2022 , 14:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sirop de păpădie. Siropul de păpădie este un lichid dulce, de culoare galben transparent. Acestuia i se mai spune și ”miere falsă” sau ”miere de păpădie”.

Ingrediente

500 g flori de păpădie

500 ml de apă

Citeste si: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate

100 de g zahăr brut

Mod de preparare

Siropul de păpădie se obține prin fierberea la foc mic a 500 de grame de flori de păpădie, cu 500 ml de apă și 100 de grame de zahăr. Preparatul se ține pe foc până când capătă o consistență ușor vâscoasă, după care siropul se lasă la răcit pentru 24 de ore. După ce s-a răcit, se filtrează și se pune în sticle curate sau borcane sterilizate.

Ce beneficii are siropul de păpădie

De la păpădie se folosesc frunzele, dar și florile care conţin vitaminele A, B, C, D şi H, luteina, betacaroten.

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Siropul de păpădie reglează tensiunea arterială și are rol hepatoprotector. Păpădiile conţin foarte mult potasiu, iar acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Citeste si: În Vietnam, o cantitate de 350 de sticle cu bilă de urs a fost confiscată. Care este motivul pentru care urșii sunt exploatați

Prin efectul antioxidant, preparatele cu păpădie favorizează secrețiile biliare și hepatice și ajută la îmbunătățirea funcției ficatului, precum și în cazul ficatului afectat de consumul de alcool.

Un alt plus al siropului de păpădie este că reglează sistemul imunitar. Potrivit studiilor, păpădia are proprietăți antimicrobiene și antivirale, astfel că planta poate contribui la capacitatea organismului de a lupta contra infecțiilor.

Rol antiiinflamator

Păpădia reduce inflamația cauzată de boli datorită prezenței diferiților compuși bioactivi, cum ar fi polifenoli din plantă.

Citeste si: Cum se prepară, de fapt, siropul de păpădie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si