Sirop de păpădie: Reţeta care te va scăpa de durerile biliare
Sirop de păpădie. Siropul de păpădie este un produs mai puțin cunoscut de lume. În ciuda acestui lucru, siropul de păpădie oferă foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Iată care sunt acestea!

In articol:
Sirop de păpădie. Siropul de păpădie este un lichid dulce, de culoare galben transparent. Acestuia i se mai spune și ”miere falsă” sau ”miere de păpădie”.
Ingrediente
500 g flori de păpădie
500 ml de apă
Citeste si: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate
100 de g zahăr brut
Mod de preparare
Siropul de păpădie se obține prin fierberea la foc mic a 500 de grame de flori de păpădie, cu 500 ml de apă și 100 de grame de zahăr. Preparatul se ține pe foc până când capătă o consistență ușor vâscoasă, după care siropul se lasă la răcit pentru 24 de ore. După ce s-a răcit, se filtrează și se pune în sticle curate sau borcane sterilizate.
Ce beneficii are siropul de păpădie
De la păpădie se folosesc frunzele, dar și florile care conţin vitaminele A, B, C, D şi H, luteina, betacaroten.
Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro
Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului
Siropul de păpădie reglează tensiunea arterială și are rol hepatoprotector. Păpădiile conţin foarte mult potasiu, iar acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale.
Prin efectul antioxidant, preparatele cu păpădie favorizează secrețiile biliare și hepatice și ajută la îmbunătățirea funcției ficatului, precum și în cazul ficatului afectat de consumul de alcool.
Un alt plus al siropului de păpădie este că reglează sistemul imunitar. Potrivit studiilor, păpădia are proprietăți antimicrobiene și antivirale, astfel că planta poate contribui la capacitatea organismului de a lupta contra infecțiilor.
Rol antiiinflamator
Păpădia reduce inflamația cauzată de boli datorită prezenței diferiților compuși bioactivi, cum ar fi polifenoli din plantă.
Citeste si: Cum se prepară, de fapt, siropul de păpădie


