Reţetă dulceaţă de cireşe: Cum făceau bunicii noştri acest desert delicios?
Reţetă dulceaţă de cireşe. Cireșele sunt vedetele acestui sezon. V-am pregătit o rețetă de dulceață de cireșe, exact așa cum o făceau bunicii noștri. Iată rețeta pas cu pas!

Dulceață de cireșe după rețeta bunicilor.
[Sursa foto: Caietul cu rețete]In articol:
Reţetă dulceaţă de cireşe. Este sezonul cireșelor, unele dintre cele mai râvnite fructe ale acestui sezon.
Citeste si: Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă
Dulceața de cireșe este ideală pentru micul dejun, cu unt, pâine prăjită, în clătite sau în alte deserturi!
Dulceață de cireșe- ingrediente
- 1 kg de cireșe cântărite curatate, fara samburi si codite
- 1 kg zahar
- zeama de la 1 lamaie
- optional: un strop de vanilie
Dulceață de cireșe, după rețeta bunicilor noștri.
Dulceață de cireșe, rețeta bunicilor noștri- Mod de preparare
Pentru începutul curățăm cireșele de sâmburi.
Prima data punem zaharul intr-o cratita, adaugam apa. Vom face un sirop din apa cu zahar, amestecam bine, ca sa se inmoaie tot zaharul.
Pornim focul si amestecam constant. Trebuie sa obtinem un sirop consistent. Putem pune ciresele in cratita in momentul in care siropul trece proba de fir, exact asa cum faceau bunicii noștri pe vremuri.
Adaugam fructele in sirop, apoi punem si zeama de lamaie. Aceasta va mentine culoarea vie a dulcetii, dar va si preveni zaharisirea lor. Se amestecă ușor astfel fructele să fie acoperite de sirop.
Citeste si: Reţetă de dovlecei pane: Secretul unui gust desăvârşit!
Siropul trebuie sa fiarba la foc potrivit, cat sa nu clocoteasca. Trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt bine acoperite de sirop.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro
Cand siropul da in clocot, mai lasam exact 5 minute sa fiarba dulceata.
Stingem focul si acoperim cratita cu un tifon umed. Lasam pana a doua zi dimineata. Fructele se vor lasa la fund, se vor insiropa si se vor confia in siropul de zahar.
A doua zi scoatem ciresele si le dam deoparte. Siropul se fierbe în continuare, până când scade. Cu un burete sau cu un servet umezit curat, stergem marginile cratitei, pentru ca aceste eventuale particule de pe marginea cratitei se pot carameliza pot da o culoare maronie dulcetii de cirese, recomanda poftă-bună.com .
Adunam spuma care se formează deasupra. Vom mai verifica siropul, trebuie sa treaca si de aceasta data proba de fir.
Cand siropul sa legat, adaugam ciresele si lăsăm să dea în clocot de 2-3 ori și adunăm spuma care se formează. Punem dulceața în borcanele pe care le-am sterilizat anterior, strângem bine capacele, le acoperim cu un material gros și le lăsăm până în ziua următoare când deja le putem duce în cămară.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă