Cei ce renunță la guvernul condus de Boris Johnson sunt Will Quince, secretar de stat pentru Educație, și de Laura Trott, asistent al ministrului Transporturilor. 

Guvernul din Regatul Unit se află în pragul unui colaps, după ce alți doi oficiali și-au prezentat demisiile

Will Quince a demisionat în urma unor mustrări de conștiință, acesta susține că motivul pentru care renunță la post ar fi informațiile false sau inexacte pe care acesta le-a propagat în spațiul public.

Citeste si: Și-a dat demisia din guvern pentru că a „băut prea mult”. Gafa făcută de un parlamentar britanic

El a spus:"informații  furnizate de cancelaria premierului Boris Johnson, care ulterior s-au dovedit inexacte". 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe de altă parte, Laura Trott susține că s-a pierdut încrederea în guvern.

Alți doi miniștri au demisionat pe Twitter

Este vorba de Ministrul Finanțelor, Rishi Sunak și secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid. Aceștia și-au anunțat demisiile pe twitter, în cursul zilei de marți.

Citeste si: Un lider european, o nouă vizită surpriză în Ucraina

"Publicul se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corect, competent și serios. Cred pentru aceste standarde merită să luptăm și de aceea îmi dau demisia", a scris fostul titular al portofoliului Sănătății.

"Cred că a fost o greșeală și prezint scuze pentru asta. Vreau să fie  absolut clar că nu e loc în acest guvern pentru cineva care este prădător (sexual) sau care abuzează de poziția sa de putere", susține Boris Johnson.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si