Situație fără precedent la Spitalul Județean Craiova: ”Mulţi pacienţi cu COVID-19 sosiţi în stare gravă.Suntem ca pe front”

Spitalul Județean Craiova se află la limita capacității, asta după ce mai mulți pacienți, infectați cu COVID-19, au sosit în stare gravă.

Author: Diana Bostan luni 27 septembrie 2021 , 10:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a afirmat că unitatea pe care o conduce la confruntat cu o situaţie fără precedent, foarte mulţi pacienţi au sosit în stare gravă infectaţi cu Sars-COV-2.

Trei pacienți au fost transferați, dar din nefericire, doi au decedat. Pe de altă parte 30 de pacienţi se află în Unităţie de Primire Urgenţe, amenajate ca secţii ATI.

”Suntem ca pe front”

Managerul Spitalului, Laurențiu Ivanovici, a declarat luni: “Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2. Drept urmare, a trebuit să luăm rapid o decizie şi anume aceea de a redeschide Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent. Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte gravă.

Am reuşit în cursul dimineţii să transferăm trei pacienţi, iar doi, din păcate, au decedat, pacienţi aflaţi în stare foarte gravă.”

Tot Laurențiu Ivanovici susține că spitalul are nevoie de mai mult personal pentru a trece peste această criză sanitară.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Instalațiile de oxigen funcționează la capacitate maximă

“Vom solicita creşterea numărului de posturi pentru ATI pentru a reuşi să aducem personal rapid pentru că cei din UPU nu vor face faţă, sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi care vin în stare gravă cu saturaţii mici, care au nevoie de oxigen. Iar instalaţiile noastre de oxigen funcţionează la maximum, nu putem mai mult”, susține Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului.

Conform ultimei statistici, la nivel național mai sunt disponibile zece paturi ATI, iar în București nu mai sunt paturi libere.

Citeste si: Șeful Pfizer a declarat că lumea ar putea reveni la normal într-un an


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si