Situație tensionată la Spitalul Dimitrie Gerota. Zeci de persoane ar fi fost testate pozitiv

Fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota şi diagnosticat cu coronavirus, a infectat cel puțin 30 de oameni, a anunțat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

K.B., marți 17 martie 2020 , 17:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fostul ofițer MAI a mințit autoritățile că a fost plecat în Israel și astfel a infectat cu coronavirus cel puțin 30 de persoane. Printre acestea se numără și un medic de la Spitalul Gerota, dar și managerul spitalului. Au fost infectați și o asistentă de la spitalul Marie Curie, dar și membri ai familiei sale.

Citeste si: Orban anunţă că Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor

Citeste si: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani. Specialist: 60-70% din populaţia mondială va fi contaminată

Până în momentul de față au fost făcute 110 teste celor de la Spitalul Gerota.

Nemulțumirea medicilor din Spitalul MAI e foarte mare, ei fiind nemulțumiți de condițiile în care trebuie să lucreze, să doarmă și să-i îngrijească pe cei care ajung la spital.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, a spus la Antena 3 că aproximativ 40-50% din persoanele testate au fost depistate pozitiv.

Citeste si: Atenție dacă ai această grupă de sânge! Ești mult mai predispus să fii infectat cu coronavirus, avertizează specialiștii

"E complicată situația de acolo. Eu am încercat să explic că acei oameni sunt într-un mediu toxic și că dacă nu se dispun măsuri urgente, există riscuri ca majoritatea să fie contaminați, ceea ce se și confirmă acum. Spitalul nu a avut teste. Abia ieri a primit au primit o sută și ceva de teste, iar din acestea au fost lucrate în jur de 50-60 și 40-50% au fost testați pozitiv", a spus Dumitru Coarnă potrivit Antena 3.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si