Sobolani, intr-o gradinita din Constanta: "Un real pericol pentru copii"

Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) au descoperit mai multe nereguli la patru gradinite din Constanta, printre care depozitarea fructelor si legumelor in spatii necorespunzatoare, neefecturea deratizarii, iar la una dintre unitati au fost vazuti sobolani in subsol si deficiente privind intocmirea meniului. Pentru toate deficientele au fost date avertismente, solicitandu-se remedierea problemelor.

Author: V.P. vineri 29 septembrie 2017 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Seful CJPC Constanta, Horia Constantinescu, a declarat, vineri, ca in aceasta saptamana au fost efectuate controale la patru gradinite de stat din municipiul Constanta, fiind descoperite mai multe nereguli.

Astfel, la trei dintre acestea nu exista dovada efectuarii deratizarii, iar la una dintre acestea au fost vazuti sobolani in subsol.

Legumele si fructele la doua dintre gradinite erau depozitate in spatii necorespunzatoare, iar una chiar in subsolul unde fusesera vazuti sobolanii, motiv pentru care au fost retrase de la consum.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

“Am descoperit deficiente majore cu privire la calcularea meniului, care este subdimensionat caloric, cu toate ca finantare din partea parintilor exista.

Lipsa personalului calificat, a unor retetare actualizate si neadaptarea la cerintele momentului, fac imposibila realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzator si variabil! De asemenea, unele locuri de joaca din gradinite reprezinta adevarate pericole pentru copii ”, a afirmat seful CJPC Constanta, Horia Constantinescu.
 

El a mentionat ca nu au fost aplicate sanctiuni, comisarii institutiei au dat avertismente si au obligat reprezentantii gradinitelor respective sa remedieze aspectele constatate, sa interzica locurile de joaca periculoase, sa scoata de la consum materiile prime depozitate neconform, sa efectueze deratizarii si dezinsectii.

Horia Constantinescu a mai spus ca aceste controale nu au fost facute in urma unor sesizari si ca verificarile gradinitelor din Constanta vor continua in perioada urmatoare.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si