Anul trecut, 1.507 agresori sexuali au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni sexuale, dintre care 100 erau recidiviști, conform Pachetului General. Chiar dacă mulți se aflau în Registrul Agresorilor, și, teoretic, ar fi trebuit să se afle sub supravegherea poliției, nimic nu i-a împiedicat să facă noi victime după ispășirea pedepsei.

Cazul celor două fetițe violate din Brașov

Violatorul a părăsit pușcăria în 2020, după o pedeapsă executată de 10 ani pentru că a violat o fetiță.

Bărbatul a intrat în Registrul Agresorilor Sexuali în 2021, când a devenit operațional. Conform legii şi dispozițiilor interne, pentru a evita riscul recidivei, agresorii sexuali sunt monitorizați de polițiştii din zona în care locuiesc. Cel puțin o dată la 3 luni, ei trebuie să vină la poliție şi să spună unde muncesc, cu ce minori şi persoane în vârstă intră în contact sau dacă merg în vreun loc frecventat de copii. Poliţiştii, la rândul lor, au obligația ca, tot cel puţin o dată la 3 luni, să meargă acasă la cei din registru, pentru a face verificări. Frecvența acestor verificări depinde de fapta comisă, de cazierul agresorilor sexuali, dar şi de comportamentul lor pe timpul supravegherii. Dacă pleacă din localitate pentru mai mult de 15 zile, cei din registru trebuie să raporteze la poliție unde merg, în ce scop şi pentru cât timp.
Agresorul nu a făcut asta, și nici nu a fost monitorizat de poliție.

Citește și: Un tânăr din Brașov a fost reținut pentru șantaj. Bărbatul a fost prins pe aeroport

În prezent, el a fost trimis recent în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru acuzațiile de răpire, viol, coruperea sexuală a minorilor şi de conducere a unui vehicul fără permis.

Cu toate acestea, el nu este acuzat şi de încălcarea obligaţiilor impuse prin legea Registrului Agresorilor Sexuali, deşi e o infracţiunea pedepsită cu închisoarea, de la 3 luni la 2 ani, sau cu amendă.

Citește și: Prima sentință în cazul gemenilor pedofili din Timiș. De-a lungul timpului, cei doi au violat mai mulți minori

Cazul celor trei fetițe agresate în toaleta școlii din Cluj-Napoca

Trei fetițe au fost agresate sexual în toaleta unei școli din Cluj-Napoca. Una dintre copile avea doar 6 ani și abia începuse școala. Agresorul avea 39 de ani când s-au întâmplat ororile fetițelor. El părea să fie un om normal, având o soție și doi copii.

Citește și: VIDEO- Caz șocant în Buzău! Un bărbat de 51 de ani a violat o fetiță și ar fi abuzat mai multe minore în decurs de un an jumătate

Cu toate acestea, într-o zi, rugat de soție să supravegheze elevii, violatorul și-a pus în aplicare planul diabolic. S-a prefăcut că ajută 3 copile să meargă la toaletă, însă, le-a dezbrăcat și le-a atins în zonele intime. Traumatizate, fetițele au povestit totul părinților. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: O dramă socială a fost transformată în acuzații de abuz fizic și sexual. Trei surori care trăiau la lumina lumânării au fost luate de stat

În septembrie 2016, obsedatul sexual a fost condamnat la 5 ani de închisoare, din care a executat doar 3. El a mai abuzat sexual încă 10 copii. Chiar dacă, în 2021, agresorul figura în Registrul Agresorilor Sexuali, la o săptămână, a violat un alt copil de 10 ani într-un parc din Cluj-Napoca. Mai îngrijorător este faptul că, nu polițiștii care trebuiau să-l monitorizeze au descoperit ororile la care a fost supus copilul, ci apelul la 112 a fost făcut de o trecătoare care i-a zărit pe cei doi în iarbă.

Citește și: VIDEO- Incredibil! Fotbalistul Achraf Hakimi de la echipa franceză Paris Saint-Germain este acuzat de viol

Individul a fost arestat imediat. A fost trimis în judecată pentru 17 infracțiuni (viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri), iar în iunie anul trecut, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv la 45 de ani și 4 luni de închisoare. Va executa 30 de ani de închisoare, cât este maximumul permis de Codul Penal.

Cazul celor 9 fetițe agresate din Timiș

De acest caz ar fi trebuit să se ocupe polițiștii din Timiș. Cei doi frați gemeni erau înscriși în Registrul Agresorilor Sexuali, fiind condamnați în 2014 pentru coruperea sexuală a unor minore și pentru pornografie infantilă. 

Cei doi agresori și-au săvârșit faptele în perioada 2011-2012, când cei doi aveau 20 de ani. Ei au profitat de niște fetițe dintr-o comună din Timiș. Agresorii au pus la cale fiecare detaliu din planul malefic: urmăreau fetițele care se întorceau singure acasă, le acostau și le duceau în parcul de lângă școală sau în mașina lor, unde le convingeau să se dezbrace și le făceau poze indecente. Promițându-le că le cumpără diferite lucruri, precum cordeluțe, ei le pozau și le atrăgeau în mașina lor. Unul dintre cei doi frați a urmărit o fetiță până la ea acasă, unde, a intrat peste ea și a obligat-o să o pozeze. Agresorul i-a lăsat 30 de lei pe noptieră și a plecat. Tatăl fetiței a aflat totul, a anunțat poliția, iar individul a fost identificat de camerele de supraveghere. 

Citește și: Un adolescent de 17 ani a fost arestat preventiv după ce ar fi violat un tânăr de 20 de ani

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

După cercetările polițiștilor, s-a constatat că cei doi au săvârșit agresiuni sexuale cu 9 fetițe, dintre care 5 au încercat să fie convinse să întrețină relații sexuale orale cu agresorii. De asemenea, în telefoanelor celor doi gemeni s-au găsit poze indecente cu victimele. La proces, ei au recunoscut tot și -au primit reducerea pedepselor cu o treime. Amândoi au primit câte un an și 7 luni de închisoare cu suspendare. 

Citește și: VIDEO- Un membru MISA din București a fost arestat sub acuzația că ar fi violat o fată de 11 ani

Cu toate că erau monitorizați de poliție, între iulie 2021 și aprilie 2022, cei doi și-au reluat obiceiurile halucinante. Alături de iubita unuia dintre frați, ei au abuzat sexual un copil, timp de aproape un an. Celălalt geamăn a violat și filmat un alt copil, de 12 ani și l-a amenințat că dacă refuză să se mai vadă cu el, pune pe internet filmarea cu abuzul. 

Citește și: VIDEO- Un călugăr, de la Mănăstirea Frăsinei, alături de alți doi bărbați- arestați după ce au violat şi au agresat sexual doi copii de 10 ani şi 13 ani

De această dată, au fost identificate 5 victime abuzate de cei doi. Astfel, în vara anului 2022 au fost trimiși în judecată și condamnați la 18 ani și 2 luni de închisoare ți 8 ani și 4 luni de închisoare. Iubita unuia dintre frați, părtașă la agresiunile sexuale a primit 14 ani și 2 luni de închisoare. Decizia nu este încă definitivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si