Anunț de ultim moment privind șomajul tehnic. „Începem primele plăți”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat miercuri că vor fi făcute primele plăți pentru șomajul tehnic.

Author: I.C. miercuri 08 aprilie 2020 , 16:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Începem primele plăți pentru "șomajul tehnic". Între ziua în care am scris prima frază în Ordonanța de urgență pentru această măsură de sprijin până la prima plată pentru un om activ din România, un om care trece, acum, printr-o perioadă grea având nevoie de suport, au fost zile în care mi-am forțat limitele.

Alături de echipa mea care și-a pus viața personală în așteptare. Nici scrisul reglementării, pentru o situație cu totul nouă, nu este ușor dar nu se compară cu pregătirea punerii ei în aplicare.

Citeste si: ANOFM: Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj nu au obligaţia să se prezinte lunar pentru viză, pe durata stării de urgenţă

Pentru mine prima plată înseamnă o familie puțin mai liniștită. Pentru acest lucru, merită. Acesta este, vă spun cu toată sinceritatea, sensul pe care eu îl dau funcției publice pe care o ocup”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Noi măsuri pentru angajajați

Citeste si: CNAS anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii cu coronavirus

„Lucrăm, în paralel, la noi măsuri. Pentru România care muncește să readucă lucrurile la normalitate. Dacă voi puteți, pot și eu; merg cu voi mai departe. Cu toată forța”, a mai scris Violeta Alexandru.

Guvernul României a hotărât acoperirea integrală a fondurilor pentru salariații aflați în șomaj tehnic.

„Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea”, arată Ministerul Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si