Sondaj: Românii se tem de vaccinul anti-COVID. Printre ultimii din lume dispuși să se vaccineze

Într-un sondaj Ipsos realizat la nivel mondial, în rândul a 28 de state de pe toate continentele, România se află printre ultimele țări, deoarece doar șase români din zece s-ar vaccina împotriva noului coronavirus. Media globală de acceptare a vaccinului este de 74%. Românii se tem atât de posibila ineficiență a vaccinului, cât și de posibilele efecte adverse.

Author: Andreea Bolocan joi 22 octombrie 2020 , 14:34

vaccinare romania coronavirus
România se află printre ţările care sunt contra vaciinării anti-COVID[Sursa foto: wall-strett.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chestionarul privind acceptarea vaccinului a fost aplicat unui număr de peste 20.000

de adulți din 28 de țări, potrivit unui comunicat Ipsos. Rezultatele arată că, la nivel global, 3 din 4 adulți (74%) s-ar vaccina împotriva coronavirusului, dacă vaccinul ar fi disponibil. Cel mai mare nivel de acceptare este în China, 97%.

China este ţara care are cel mai mare nivel de acceptare a vaccinului

După China, țările care au înregistrat cea mai mare deschidere către vaccinare sunt cele cu o rată mare de infectare (peste 8.000 cazuri la 1 milion de locuitori) și un ritm accelerat de creștere a cazurilor. Este vorba de Brazilia (88% favorabilitate pentru vaccin) și India (87%). India ocupă locul 2 mondial, cu peste 7 milioane de persoane infectate, urmată de Brazilia- cu 5 milioane de cazuri.

În topul țărilor cu un interes ridicat de vaccinare apare și Australia (88% intenționează să se vaccineze), țară care nu se confruntă în prezent cu un nivel ridicat al cazurilor de coronavirus, însă este una dintre țările pro-vaccinare în general.

Citeste si: Un om a decedat în urma testării vaccinului anti-covid

Citeste si: Un nou test permite detectarea rapidă a virusului SARS Cov 2 și nu necesită echipament special

România se află printre ţările care sunt contra vaciinării anti-COVID

România se află la polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID (57% ar vrea să se vaccineze). După țara noastră mai urmează doar trei state, din aceeași parte a continentului: Ungaria, Polonia (56%, fiecare) și Rusia (54%). Rusia, deși este prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID, se confruntă cu cea mai mare reticență față de vaccinare în rândul populației.

Așadar, românii au păreri foarte unice în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, existând atât un grup de persoane deschise către vaccinare (57%), precum și un grup care se opune vaccinării (43%).

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si