Un om a decedat în urma testării vaccinului anti-covid

Autoritatea pentru sănătate din Brazilia a anunţat miercuri decesul unui voluntar într-un studiu clinic de fază a 3-a referitor la vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, transmite Reuters.

Andreea Bolocan, joi 22 octombrie 2020 , 12:34

vaccin Brazilia COVID-19 coronavirus
Brazilia se află pe locul 2 în lume la numărul de decese provocate de noul coronavirus [Sursa foto: evz.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Instituţia a precizat că a primit date din investigaţia legată de acest caz şi că testarea vaccinului va continua. De asemenea, un purtător de cuvânt de la AstraZeneca a refuzat să dea detalii despre voluntar, din cauza „confidențialității medicale și a reglementărilor privind studiile clinice”.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că „toate evenimentele medicale semnificative sunt evaluate cu atenție de către anchetatorii studiului” și „aceste evaluări nu au dus la îngrijorări cu privire la continuarea studiului în curs”.

„Nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic”

Într-o declarație, un purtător de cuvânt de la Universitatea din Oxford, care dezvoltă vaccinul cu AstraZeneca, a declarat că „nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic” după o evaluare a cazului din Brazilia."Revizuirea independentă, în plus față de autoritatea de reglementare braziliană, a recomandat continuarea procesului", a declarat purtătorul de cuvânt al Oxford, Alexander Buxton.

Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiului clinic de fază a treia din Brazilia, a anunţat separat că voluntarul era brazilian, dar nu a precizat unde locuia.

Guvernul federal brazilian are deja planuri să cumpere vaccinul britanic şi să îl producă la centrul de cercetări medicale FioCruz din Rio de Janeiro. Un vaccin concurent, fabricat de compania chineză Sinovac, este testat la centrul de cercetări Butantan Institute.

Citeste si: Testare rapidă a gripei în cadrul Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Aparatul RT PCR este cel care va face posibilă această testare

Citeste si: Specialist britanic: Coronavirusul va deveni permanent, așa cum este și virusul gripal anual

Brazilia se află pe locul 2 în lume la numărul de decese provocate de noul coronavirus 

Brazilia se află pe locul al doilea în lume la numărul de decese provocate de noul coronavirus, de 154.000, fiind devansată doar de Statele Unite. În privinţa numărului de cazuri, Brazilia este pe locul al treilea, cu peste 5,2 de milioane de persoane infectate, după Statele Unite şi India.

Sursa: CNBC

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si