Ministrul Educației a declarat că primește zilnic mesaje care conțin amenințări cu moartea. Politicianul a explicat că încă nu a mers la Poliție. Cele mai multe mesaje vin la miezul nopții. Cîmpeanu a mai spus că în acest caz este vorba despre o lipsa de educație manifestată pe mai multe planuri.

Citește si: Reacția lui Sorin Cîmpeanu la apariția pe piaţă a subiectelor la română înainte de a le da instituția

Sorin Cîmpeanu este terorizat zilnic de aceste mesaje. Cu toate acestea, ministrul a afirmat că nu se va lăsa pradă emoțiilor niciodată.

Cine trimite mesajele misterioase

Până în acest moment, oficialul nu a depus plângere la Poliție. Ministrul Educației din România a mai adăugat că mesajele de amenințare vin zilnic, în special noaptea, şi sunt foarte explicite.

„Eu personal primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea(...) Construiesc în educație, cu multă determinare, şi fără să mă las pradă emoțiilor, nu am dreptul să mă las pradă emoțiilor, ca orice cetățean, din moment ce mi-am asumat această responsabilitate de a schimba sistemului de educație din România", a declarat ministrul.

Politicianul a transmis că în astfel de cazuri este vorba și despre rezistenţa sistemului la schimbare. În urmă cu câteva luni, Sorin Cîmpeanu a făcut declarații despre noile schimbări în ceea ce privește educația din România.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Citește si: Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2022 Matematică. Problemele care le-au dat bătăi de cap elevilor. Barem de corectare, punct cu punct

La câteva materii, școlarii nu vor mai primi note, de anul viitor. Profesorii vor pune accent pe portofoliul educațional al elevului.

Astfel că elevii nu vor mai primi note la câteva materii, începând de anul viitor. Materiile la care elevii nu vor mai primi note sunt următoarele: „Arte” și „Educație fizică și Sport”. La restul materiilor vor rămâne note de la 1 la 10.

Citește si: Sorin Cîmpeanu, anunț dezamăgitor despre examenul maturității

Citeste si: Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a mințit în legătură cu sentimentele sale: „Eu nu m-am prefăcut niciodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Mihai Trăistariu i-a făcut "praf" pe cei care l-au huiduit pe Babasha la concertul Coldplay: "Nu vor accepta în ruptul capului"- radioimpuls.ro

La cele două materii, elevii vor primi doar calificative de tip „admis” sau „respins”.

„Elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10, pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Cel mai devreme se va întâmpla în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022”, a afirmat ministrul Cîmpeanu.

Citește si: Noua Lege a Educației vine cu noi schimbări! Ce se întâmplă cu orele elevilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si