Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre desfăşurarea orelor cu prezență fizică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpenu a declarat joi că școala ar putea începe a doua zi după ce rata de infectare dintr-o localitate a coborât sub pragul de 3 la mie.

Author: Madalina Grigore joi 25 noiembrie 2021 , 16:56

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, anunț despre începerea școlilor cu prezență fizică

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Voi face o serie de clarificări cu privire la ordinul comun al Ministerului Educaţiei- Ministerului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare.

Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5.338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru directorii de școli din România

Unde rămâne valabil criteriul ratei de vaccinare

Sorin Cîmpeanu a precizat că în localitățile unde rata de vaccinare depășește 3 la mie rămâne în vigoare criteriul ratei de vaccinare, ziua de referință fiind vinerea.

„La nivelul zilei de ieri erau 730 de localităţi în România care aveau o rată de infectare mai mare de 3 la mie. Ministerul Educaţiei a publicat şi va publica zilnic rata de infectare pe site-ul Ministerului Educaţiei, în aşa fel încât să poată fi luate deciziile cu referinţă la această rată de infectare”, a mai adăugat ministrul.

Citeste si: Educația Financiară și Educația Juridică, materii obligatorii pentru elevii din școala primară și gimnazială

Sorin Cîmpeanu a anunțat că joi vor ajunge primele teste de salivă în școli

Ministrul Educației a transmis că joi vor ajunge în şcoli primele teste pe bază de salivă.

Cîmpeanu a anunțat că primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 vor ajunge joi în teritoriu şi face apel ”la responsabilitate şi bună credinţă” din partea părinţilor. În unele cazuri, testarea nu se va realiza la şcoală, ci la domiciliile copiilor. Acesta a anunțat că în cursul zilei de joi vor fi distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot. 

Citeste si: Noi schimbări privind testarea elevilor. Ce se întâmplă atunci când testul pe bază de salivă iese pozitiv


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si