Sorin Cîmpeanu nu renunță la teze. Elevii cu ”vulnerabilităţi certificate medical” vor susține tezele online

Consiliul Naţional al Elevilor a realizat un sondaj cu privire la susţinerea tezelor în anul şcolar 2020 – 2021, iar 76,6% sunt de părere că tezele ar trebui înlocuite cu mijloace alternative.

Author: Diana Bostan joi 25 noiembrie 2021 , 14:49

Școală

Ministrul Educaţiei anunţă că nu se va renunţa la teze

[Sursa foto: istockphoto]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că nu se va renunţa la tezele semestriale.

Conform ministrului, elevii cu ”vulnerabilităţi certificate medical” sau care au cerinţe educaţionale speciale care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor putea susţine tezele online, iar cei care au recomandarea de a nu intra în colectivitate le pot da până la finalul celui de-al doilea semestru al anului şcolar, conform news.ro.

Sorin Cîmpeanu nu renunță la tezele semestriale

„Atâta vreme cât teza nu mai este 50% ca pondere din nota finală, este doar 25%, restul de 75% fiind constituită media din cele două note în afară de teză- deci au o pondere de 37,5% fiecare, deci mai mare decât teza – teza rămânând singurul şi ultimul bastion în calea irelevanţei notelor, ea se va da cu prezenţă fizică”, a declarat

ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Elevii care au ”vulnerabilităţi certificate medical” sau care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor putea susține tezele online.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Luis Gabriel i-a șocat pe Gina și pe Smiley: „Am trăit s-o văd și pe asta”. Nimeni nu s-a așteptat la ce avea să se întâmple- wowbiz.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații. Joi ajung primele teste pe bază de salivă, în școli

Elevii sunt de părere că tezele ar trebui înlocuite cu mijloace alternative

Consiliul Naţional al Elevilor a realizat un sondaj cu privire la susţinerea tezelor în anul şcolar 2020 – 2021, iar 76,6% dintre cei 60.430 de elevi sunt împotriva susținerii tezelor.

„Ţinând cont de faptul că teza, în forma ei actuală, reprezintă un instrument desuet, cu un profund caracter limitativ, care îngrădeşte în mod substanţial parcursul de învăţare al elevului, Consiliul Naţional al Elevilor propune introducerea unor testări standardizate care să evalueze gândirea critică a elevilor şi competenţele acumulate, în funcţie de materia şi conţinuturile curriculare studiate. Aşadar, rezultatul evaluării semestriale nu ar trebui să fie tratat drept un indicator absolut al nivelului la care se află elevul, ci ar trebui să fie însoţit de feedback individualizat din partea fiecărui profesor, pentru fiecare elev în parte, alături de sprijin în creionarea planului individual de învăţare al elevului”, a transmis, la începutul acestei luni organizaţia reprezentativă a elevilor. 

Citeste si: Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea 4% din PIB pentru Educație. Ce schimbări au intrat în vigoare în școli începând de miercuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si