Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Când încep și ce acte trebuie să conțină dosarul pentru înscrierea în clasa zero

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Când încep și ce acte trebuie să conțină dosarul pentru înscrierea în clasa zero poți afla din articolul de mai jos.

Author: Razvan Ilie vineri 05 martie 2021 , 16:41

clasa pregatitoare
Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legali instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor - se realizează între 15 martie și 29 aprilie.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Înscrierea în clasa pregătitoare nu este condiționată de frecventarea grupei mari de grădiniță.

Precizarea vine în contextul în care anul acesta școlar este primul în care grupa mare a devenit obligatorie, în România. 

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației. Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, anunț important pentru toți elevii

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

VEZI AICI METODOLOGIE DE ÎNSCRIERE A COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR pentru anul școlar 2021-2022 

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Completarea cererii de înscriere nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării acesteia. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului precompletate, scurtând timpul de așteptare.  

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie la orele de sport

Când încep înscrierile pentru clasa pregătitoare 2021

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2021, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Vor fi evaluați psihosomatic doar copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 și care NU au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate. Ceilalți, vor intra la școală pe baza unei recomandări primite de la grădiniță.

Citeste si: VIDEO- O tânără balerină din Brazilia ne dă o adevărată lecție de viață

Ministerul Educației a anunțat calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul școlar 2021-2022, precum și proiectul metodologiei de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar viitor.

Procedurile încep pe 10 martie, iar înscrierea începe pe 15 martie, cu evaluarea copiilor și emiterea recomandării de înscriere la școală.

Citeste si: Elev umilit de profesoară pentru că a oferit un mărțișor „prea ieftin”. Copilul are probleme cu vederea

Între 15 martie și 16 aprilie are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar. 

Ce acte trebuie să conțină dosarul pentru înscrierea în clasa zero

Copiii care au făcut grădinița și care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2021 pot merge în clasa pregătitoare “în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar”.

Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele/ tutorele legal instituit/ reprezentantul legal dorește înscrierea copilului.

Pe data de 11 martie, va avea loc  postarea pe site-ul CJRAE/CMBRAE a modelului de cerere – tip (Anexa 4) pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, care nu au fost evaluați până la data instituirii stării de urgență și care nu au frecventat grădinița sau s-au întors din străinătate. 

Tot acum are loc postarea pe site-ul inspectoratelor școlare, respectiv al unităților de învățământ cu nivel preșcolar/primar a modelului de cerere-tip (Anexa 3) pentru evaluarea copiilor care au frecventat grădinița și care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, și care nu au fost evaluați; 

Înscrieri pentru clasa pregătitoare 2021. Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legali instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor- se realizează între 15 martie și 29 aprilie.

Tot acum are loc depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică. 

Pe 20 mai 2021 are loc a fișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si