Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu , respinge soluţia prelungirii vacanţei de două săptămâni anunţate pentru elevi de săptămâna viitoare.

Acest lucru se va întâmpla în condiția în care  după 8 noiembrie evoluţia pandemiei se va menţine nefavorabilă. "Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni. Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare”, afirmă Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: VIDEO| De luni, toți copiii intră în vacanță forțată pentru două săptămâni

Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță

Cîmpeanu a afirmat că elevii de gimnaziu şi cei de liceu vor recupera două săptămâni din anul şcolar, în timp ce pentru elevii din clasele mici va trebui recuperată doar o săptămână.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Sorin  Cîmpeanu a susţinut însă că nu ar putea fi acceptată o prelungire a acestei vacanţe, dacă şi după 8 noiembrie evoluţia epidemiei de COVID va împiedica revenirea elevilor în bănci: "Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară.(...) Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă.

Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni.''

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a cerut închiderea școlilor: „Solicitarea a fost făcută...”

After school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa

El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa.

Totuși, acestea trebuie să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară. „Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației. Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a discutat despre numărul de infectări din școli, dar și despre învățământul online: ”Un dezastru”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si