Ministrul Educației: E nevoie de educaţie sexuală, dar și de educaţie parentală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în școli este nevoie de educaţie sexuală, dar şi de educaţie parentală, adăugând că „strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o”.

Author: Alina Raducu vineri 18 iunie 2021 , 08:32

Ministrul Educației: E nevoie de educaţie sexuală, dar și de educaţie parentală
Ministrul Educației: E nevoie de educaţie sexuală, dar și de educaţie parentală[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, joi, la un post Tv, cum ar trebui tranșată problema în privința educaţiei sexuale, ministrul a răspuns că: "Se poate tranşa cu înţelepciune şi cunoscând mai cu seamă realităţile".

Ministrul Educației a mai precizat, pe aceeași temă, că o învăţătoare din Sibiu i-a spus că aproximativ toţi elevii pe care îi are la cllasă, dorm în aceeaşi cameră cu părinţii şi fraţii mai mari „şi acolo se întâmplă toate lucrurile".

Sorin Cîmpeanu: „Strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci e nevoie de educaţie sexuală" 

„Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală lansată în anul 2018 era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci e nevoie de educaţie sexuală", a afirmat ministrul Educaţiei.

Citeste si: A fost depistată o nouă variantă de COVID-19 și mai contagioasă într-un oraș din Rusia

Sorin Cîmpeanu a mai fost chestionat în legătură cu denumirea disciplinei și dacăă se va numi chiar educaţie sexuală, acesta a declarat că: „Nu numai pe palierul ăsta, dar pe multiple paliere, n-are rost să mai încercăm să mai mascăm lucruri care sunt evidente. Că am văzut, a venit pandemia, le-a pus sub lumina reflectoarelor pe toate acele probleme cronice pe care am încercat să le cosmetizăm şi am văzut dintr-o dată şi mai mult decât era cât de grave sunt. N-are rost să mascăm acele probleme".

Citeste si: Ministrul Sănătății, vești bune despre construcția de noi spitale (VIDEO)

Ministrul Educației a mai precizat că programa pentru educaţie sanitară o cunoaşte şi aceasta „are toate acele lucruri necesare"

"A fost surprinzător chiar şi pentru mine, atunci când am analizat programa şi am ajuns la clasa a XI-a, am zis: uau, deci acolo este chiar totul. Doar că este o disciplină opţională, care se numeşte altfel, care este făcută de 3, 4, 5, 6 la sută dintre elevi, optează pentru acea disciplină, şi care nu sunt absolut sigur că se face în toate şcolile aşa cum ar trebui să se facă", a menționat ministrul.

Fiind întrebat despre faptul că părinţii trebuie să-şi dea acordul pentru ca elevii să studieze această disciplină, ministrul a răspuns: "De asta e nevoie şi de educaţie parentală".

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta contra virusului continuă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si