Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile unde rata de vaccinare este mai mică de 60% și incidența în localități depășește 3 la mie, trec în sistem online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus, luni, că școlile care au o rată de vaccinare mai mică de 60% în ziua de vineri, iar incidența din localitatea respectivă este sub 3 la mia de locuitori, elevii vor învăța în sistem online.

Author: Madalina Grigore luni 10 ianuarie 2022 , 15:50

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat care sunt situațiile în care elevii vor învăța online.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei- Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online.

Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan- rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, adăugând că este vorba și despre grădinițe.

Citeste si: Klaus Iohannis lansează raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”

Modificarea regulilor

Sorin Cîmpeanu a precizat că, având în vedere modificarea regulilor referitoare la durata carantinării, va fi nevoie de o updatare a ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, raportate la noile reguli la nivel național.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu

noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Când se întorc, de fapt, elevii din ciclul primar la școală în ianuarie 2022? Anunț oficial de ultimă oră

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si