Un medic spaniol, Gemma Craywinckel, a explicat că deși nu este situație des întâlnită într-o perioadă cu circulație virală intensă poate surveni coexiste a doi patogeni într-un organism. Acesta a mai adăugat că nu sa observat până în acest moment dacă infectările cu „Flurona” sunt mai grave decât infecțiile cu COVID-19.

Citeste si: Un elev din Timiș a fost confirmat cu SARS-CoV-2 după reluarea cursurilor

Preocupări în ceea ce privește aglomerarea sistemului sanitar

Gemma Craywinckel se îngrijorează cu privire la posibilitatea ca sistemul sanitar să nu mai facă față dacă vor înmulți cazurile de infectare, ceea ce ar reprezenta o creștere constantă a internărilor, inclusiv în secțiunile de ATI, dar și un număr mare de decese.

În acest moment, Spania se confruntă cu al șaselea val de COVID-19, mult mai devastator decât cele precedente, dar și alimentat de nouă variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2. Pe o perioadă de 14 zile, în Spania sa înregistrat o incidență de 1.775 de infectări raportate la o sută de mii de locuitori. Secțiunile ATI sunt ocupate în proporție de 19% pe ansamblul Spaniei și 37% în regiunea Catalonia, potrivit Agerpres.

Citeste si: Elevii din Țările de Jos se întorc la școală pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus este ridicat.

Primul caz de „Flurona”

Primul caz de infectare „Flurona” a fost raportat în Israel și este cazul unei femei nevaccinate care tocmai ce a născut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Experții din sănătate sunt de părere că există și alte cazuri care nu au fost descoperite.

„Există posibilitatea să apară infecții concomitente, acest caz a atras atenția pentru că este primul caz foarte bine documentat. Având în vedere ne aflăm în sezonul de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitente cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitate deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli”, a spus medicul Simin Florescu.

Medicul a precizat că ar trebui să existe mai multe cazuri, ținând cont că există vaccinuri pentru ambele. Numărul de persoane care aleg să se vacineze este în scădere, lucru care ar putea duce la o explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19, dar și de cazuri cu infectări simultane COVID-19 și gripă.

„Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemii. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, ambele sunt infecții respiratorii”, a adăugat medicul.

Citeste si: FDA a autorizat doza ''booster'' a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenti din grupa 12-15 ani

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reușit Delia Budeanu să se vindece de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si