Spania va începe relaxarea măsurilor pe 4 mai. Ieşirea din izolare va fi făcută în patru faze care vor dura până la opt săptămâni

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a anunţat marţi seară un plan de ieşire din izolare a ţării care va avea patru faze ce vor dura între şase şi opt săptămâni.

Author: K.B. miercuri 29 aprilie 2020 , 08:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fiecare fază va dura două săptămâni şi va fi trecut la o altă după ce se vor fi îndeplinit anumiţi factori.

Guvernul a anunţat planul de ieşire din izolare de patru faze (0, 1, 2 şi 3) care va fi pus în aplicare din 4 mai, iar acestea se vor succeda asimetric, în fiecare regiune, în funcţie de îndeplinirea unor factori determinanţi.

Autorităţile speră ca la finalul lunii iunie Spania să ajungă la o „nouă normalitate”. Anul şcolar în curs se va încheia online, în luna iunie, iar cursurile vor fi reluate în luna septembrie.

„Va fi o relaxare a măsurilor graduală, asimetrică, diferită în funcţie de teritorii, pentru că evoluţia epidemiei este diferită. Ea va fi coordonată, pentru că trebuie să lucrăm umăr la umăr cu diferitele administraţii”, a spus Sánchez, după întâlnirea Executivului, citează TVE.

Fiecare fază va dura cel puţin două săptămâni. „În cel mai bun caz, ieşirea din izolare va dura cel puţin 6 săptămâni în fiecare teritoriu şi va avea o durată de maxim 8 săptămâni pentru întreg teritoriul”, a mai spus el.

Toate provinciile vor pune în aplicare planul pe 4 mai, cu faza 0, cu excepţia insulelor Formentera, La Gomera, El Hierro şi La Graciosa, care se vor afla în faza 1, graţie incidenţei scăzute a pandemiei aici.

Citeste si: Ceartă de zile mari între Robert și Bianca! „Vreau un cuplu adevărat, nu fake ca și al tău”. Acuzațiile lui Robert i-au scos din sărite pe toți concurenții din „Casa iubirii”: „Ești un prefăcut”- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Nu va fi permisă mobilitatea între provincii sau insule până ce nu vor fi finalizate cele patru faze.

Citeste si: Tătaru: Legea vaccinării trebuie să existe. Îndemn persoanele cu risc să se vaccineze

Teoretic, din 11 mai, muzeele vor fi redeschise la 33% din capacitate şi va fi permisă organizarea de spectacolele cu mai puţin de 30 de persoane. Tot în a doua fază, vor fi deschise hotelurile, mai puţin zonele comune din acestea.

În a treia fază, începând cu 25 mai, este planificat ca localurile să fie redeschise la 33% din capacitate, doar cu servire la masă. Cinematografele, teatrele şi muzeele vor putea fi redeschise la o capacitate de 33%.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Dezinfectanţi pe bază de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

În ultima fază prevăzută, va fi permisă redeschiderea acestora la o capacitate de 50% şi restricţiile generale vor fi mai relaxate.

Citeste si: O româncă din Cluj-Napoca a devenit consiliera lui Donald Trump pe probleme de știință și tehnologie! Daniela Rus e super specializată în roboți!

Pe 14 martie, în Spania a fost decretată stare de urgenţă şi, timp de şase săptămâni, copiii cu vârste sub 14 ani nu au avut voie să iasă din case.

De la începutul epidemiei în Spania au fost înregistrate peste 210.700 de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 23.800 de decese. Din totalul celor bolnavi, aproximativ jumătate au fost declaraţi vindecaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si