Spectacole fără mască de protecție în România. Despre ce este vorba

Ministerul Culturii propune mai multe variante experimentale pentru România. Oficialii din cadrul ministerului vor să ia drept exemplu alte țări care au realizat concerte-test cu mii de oameni care nu au purtat mască pe durata evenimentelor.

Author: Andreea Bolocan joi 29 aprilie 2021 , 14:39

Când vor avea loc spectacolele fără mască de protecție proiect experiment
Când vor avea loc spectacolele fără mască de protecție[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficialii din Ministerul Culturii au propus la rândul lor astfel de experimente la Opera Naţională şi Teatrul Naţional din Bucureşti, iar publicul spectator va avea acces la evenimente fără măşti.

Când va avea loc primul spectacol fără măști de protecție

Primul dintre aceste spectacole experimentale ar urma să aibă loc peste două săptămâni. Astfel, în cadrul acestui program-pilot pe care Ministerul Culturii intenționează să îl lanseze pentru reluarea spectacolelor sunt luate în calcul mai multe variante.

Citeste si: Doliu în lumea actorilor. Un celebru artist a pierdut lupta cu viața

Vor putea fi spectacole experimentale in care publicul nu va purta masca deloc, dar vor fi doar oameni vaccinati, insa este posibil sa fie un spectacol la care vor participa doar

cei trecuti prin boala, deci care au anticorpi naturali şi un alt eveniment la care participa toata lumea insa cu testare la intrare.

Ce se întâmplă cu concertele și evenimentele mari

În cadrul evenimentului experimental, vor exista circuite separate de intrare si iesire de la eveniment, pentru ca interactiunea directa dintre oameni sa fie cat mai mica, desi in cazul unui eveniment de genul UNTOLD, nu prea e posibil acest lucru.

Teatrul TNB va avea spectatori fără măști de protecție[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO-Primarul Boc: Concert experiment cu mii de oameni la Cluj-Napoca

Barcelona a organizat un eveniment cu 5000 de persoane

România nu este singura și nici prima țară care organizează concerte test, deoarece un astfel de eveniment, cu testare la intrare a fost organizat in luna martie la Barcelona, cu 5000 de oameni, iar concluziile arata ca, dupa concert, niciun spectacor nu s-a imbolnavit.

În țara noastră, programul ar urma sa fie lansat dupa Paste, cu spectacole în Bucuresti, insa si autoritatile din Cluj si-au aratat intentia de a organiza astfel de spectacole experimentale.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat, luni, după ce a făcut vizite la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, că de la 1 iunie va începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul.

"Am vizitat împreună cu prof. dr. Cristian Oancea, Opera Naţională din Bucureşti, pentru a discuta despre proiectul pilot de redeschidere a spectacolelor cu publicul. Discuţiile le-am mutat apoi la Biblioteca Naţională a României, pentru a stabili împreună cu colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, modul în care se va derula organizarea Centrului de vaccinare din cadrul acestei instituţii.

Spectacole cu public în România[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Culturii: ”Vaccinarea e sigură”

Bogdan Gheorghiu a propus ca "pentru a arăta beneficiile vaccinării, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască".

Ministrul Culturii a specificat faptul că pentru aceste evenimente, o sală de 1.000 de locuri ar putea găzdui în jur de 800 de persoane, iar o sală de 300 de locuri- în jur de 250 de persoane.

"Măsurile propuse de Ministerul Culturii pentru redeschidere nu sunt definitive şi ar putea suporta modificări. Sunt mulţumit că lucrurile "se mişcă" şi că de la 1 iunie vom începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul", a declarat Bogdan Gheorghiu, într-o postare făcută pe Facebook.

Sursa: ObservatorNews


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si