Spitalul în care unitatea mobilă ATI zace nefolosită. Nu există cadre medicale

Unitatea mobilă ATI de la spitalul din Galați nu poate funcționa, unitatea neavând personal specializat pe terapie intensivă.

Alex Dumitrescu, miercuri 22 iulie 2020 , 17:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși IGSU a trimis o unitate mobilă ATI la Spitalul Județean „Sf. Andrei” din Galați, unitatea nu poate funcționa pentru că spitalul nu are personal specializat pe terapie intensivă care să poată susțină activitatea în spital și în cea mobilă, a declarat directorul spitalului, Alina Valentina Dobrea.

„Avem nevoie de acea unitate mobilă de ATI, dar ne trebuie cadre medicale.

Deja, personalul nostru din cadrul ATI-ului deserveşte blocul operator, terapia intensivă COVID, terapia intensivă non-COVID. Deja, sunt trei puncte cu acelaşi personal, al patrulea punct, unitatea mobilă de ATI, este deja prea mult pentru personalul nostru medical”, a spus Alina Dobrea, potrivit Agerpres.

Prea puțini angajați

Potrivit directorului spitalului, Secția de Terapie Intensivă a spitalului are 138 de angajați, dintre care 13 au fost infectați cu coronavirus, iar nouă dintre aceștia sunt asimptomatici.

Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a declarat că unitatea mobilă ATI are toate utilităţile, dar ca să devină funcţională ar fi necesară detaşarea de la alte spitale a 30 de cadre medicale specializate în terapie intensivă, lucru pe care doar Ministerul Sănătăţii îl poate face.

„Am racordat-o la apă, are gaz, are butelii de oxigen, deci are toate utilităţile. Ceea ce trebuia să facă CJ Galaţi şi Spitalul Judeţean s-a făcut, mai departe, în situaţia în care va creşte numărul de cazuri, va fi nevoie de suplimentare cu personal medical,

iar domnul ministru al Sănătăţii, din punctul de vedre al deciziilor, ar trebui să fie cu o rezolvare imediată, nu cu o rezolvare peste câteva luni de zile”, a precizat Fotea.

Până în prezent, 166 de cadre medicale de la spitalul din Galați au fost testați pozitiv cu COVID-19. Dintre aceștia 60 au fost declarați vindecați și 67 sunt asimptomatici.

Pe 2 iulie unitatea medicală a fost declarată focar activ, înregistrându-se 11 cazuri pozitive printre medici, asistenți și infermiere.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie... Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie alaturi de Faimosi si Razboinci. Cine sunt acestia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si