Fondatorul sectei sexuale Nxivm, condamnat la 120 de ani de închisoare

Condamnare de răsunet în dosarul care privește secta sexuală Nxivm. Fondatorul Keith Raniere a fost condamnat marţi la 120 de ani de închisoare, echivalentul închisorii pe viaţă

Razvan Ilie, miercuri 28 octombrie 2020 , 11:10

Femeile bogate care intrau în cercul sectei erau „însemnate” la propriu cu un semn pe piele
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Keith Raniere era acuzat de diverse infracţiuni asociate sectei sale, Nxivm, prin care a întreţinut o reţea de sclave sexuale, informează CNN. Femeile bogate care intrau în grupul "spiritual" erau însemnate la propriu cu un semn pe piele și erau manipulate până când ajungeau să întrețină relații sexuale cu Keith Raniere.  

Citeste si: Fostul preot, Cristian Pomohaci, a fost condamnat definitiv la închisoare

În urmă cu o lună, Clare Bronfman, fiica cea mai mică a miliardarului și filantropului Edgar Bronfman Sr., a fost și ea condamnată la închisoare pentru rolul său în cultul sexual Nxivm.

Procesul împotriva sectei Nxivm a început în mai 2019 la New York. Actrița Allison Mack, care la începutul anilor 2000 juca în serialul Smallville, a recunoscut că a recrutat femei, cel mai adesea bogate, pentru a face parte din grupul secret al cărui guru era Keith Raniere.

Șapte capete de acuzare împotriva lui Raniere  

Keith Raniere a fost găsit vinovat de cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa - între care exploatarea sexuală a unei adolescente de 15 ani, extorcare şi asociere criminală.

Toate victimele prezente marţi la proces l-au descris pe Keith Raniere ca fiind un „prădător”, „un monstru”, „un mincinos sadic şi patologic”. Avea, potrivit acestora, două fețe - pe de o parte, mentor şi seducător, pe de altă parte, manipulator.

Cum funcționa secta sexuală Nxivm

Secta sexuală funcționa ca un grup secret în cadrul organizației Nxivm, o companie de „marketing multi-level”.

Singurul bărbat din grup, Keith Raniere, în vârstă de 58 de ani, se afla la conducerea unui așa-numit clan care funcționa pe un sistem de „stăpâne” și „sclave”.

Femeile bogate care intrau în acest cerc restrâns erau „însemnate” la propriu cu un semn pe piele și erau manipulate până când ajungeau să întrețină relații sexuale cu Keith Raniere. 

Keith Raniere: Toate relațiile sexuale au fost consensuale 

Keith Raniere a înfiinţat, în 1998, o organizaţie cu sediul în Albany, statul New York, numită NXIVM (pronunţată Nexium), care oferea cursuri de dezvoltare personală la preţuri exorbitante.

Încă de la început, această figură carismatică a întreţinut sub influenţa sa un cerc de 15-20 de femei, cu care făcea sex după bunul plac.

Într-o scrisoare redactată înainte de pronunţarea sentinţei sale, Keith Raniere şi-a susţinut nevinovăţia şi a afirmat că este „mândru de munca vieţii sale”. El a refuzat să-şi exprime regretul şi a susţinut că „nu a rănit pe nimeni în mod intenţionat”.

El a susţinut, de asemenea, că toate relaţiile sexuale cu membrele cultului au fost consensuale.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si