Vești bune: Se va înființa o bancă de plasmă la Spitalul Gerota din București

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți, că în cadrul Spitalului “Dimitrie Gerota”, care se află în subordinea MAI, va fi înființat un centru de donare și transfuzii pentru plasmă autoimună ce va fi destinată pacienților grav bolnavi de COVID-19.

Author: Andreea Bolocan marți 27 octombrie 2020 , 21:19

marcel vela centru de plasma coronavirus spitalul gerota
Se va înființa o bancă de plasmă la Spitalul Gerota din București[Sursa foto: capital.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“După campania de informare cu mesaje de interes public, inițiată de către MAI pentru a se dona plasmă, în această a doua etapă vom crea un centru de recoltare sânge și plasmă autoimună, urmând ca în pasul trei să realizăm o bancă de plasmă.

Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înființat un centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă. Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de către persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Înființăm un nou centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă în cadrul spitalului profesor doctor «Dimitrie Gerota» al MAI. Vom avea posibilitatea să ne îmbunătățim activitatea medicală și să răspundem cerințelor, mai ales că, în prezent, î n pandemie nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donare de sânge, deși nevoia este foarte mare.

În noul centru vor putea dona atât civili cât și personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toți românii care vor avea nevoie”, a afirmat Marcel Vela, la sediul MAI.

Centrul de plasmă va fi coordonat de doi medici ce ”au trecut prin coșmarul numit COVID-19”

Ministrul Vela a spus că centrul va fi coordonat de Dinu Dragomir, director al Direcției Medicale din cadrul Spitalului Gerota și comisarul-șef Alida Moise, director al spitalului. „Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coșmarul numit COVID-19”, a precizat acesta.

Citeste si: Ţara din Europa învinsă de COVID-19: Spitalele sunt pline, iar medicii infectaţi sunt chemaţi la lucru în continuare

Citeste

si: COVID-19: Ce localități au depășit rata de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori

“Vom intra în următoarele zile în posesia containerelor necesare desfășurării activității”

Alida Moise a declarat că “vom intra în următoarele zile în posesia containerelor necesare desfășurării activității, care se vor amplasa în imediata vecinătate a spitalului, fără ca această activitate nouă pentru noi să interfere circuitelor funcționale ale spitalului”.

Sursa: Digi24 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si