Studenții din toate colțurile țării sunt în căutarea unei chirii în această toamnă

După ce au trecut de emoțiile admiterii, pentru proaspeții studenți greul abia acum începe. Pentru unii, găsirea unei chirii accesibile este o adevărată aventură

Author: Diana Bostan joi 12 august 2021 , 14:28

Studenții caută chirie
Studenții caută chirie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începerea anului universitar aduce de la sine și problema tinerilor de a găsi o chirie care să îndeplinească toate cerințele lor.

Studenții caută chirie
Studenții caută chirie

Virusul influențează semnificativ piața imobiliarelor

Dacă în urmă cu câțiva ani, Bucureștiul era asaltat de studenți, mutarea cursurilor în mediul online a dus la o scădere al numărului de spații locuibile închiriate. Însă vaccinarea și respectarea normelor de siguranță  face posibilă desfășurarea cursurilor fizic.

Citeste si: Mesaje pentru prima zi de şcoală

Campus privat sau chirie?

În Bucuresti exista cateva camine private si doua campusuri studentesti private. Costul cazarii este fix pe toata perioada anului universitar si include toate cheltuielile de intretinere plus accesul la internet prin cablu si Wi-Fi.

Comparativ cu chiriile, pe durata verii, când nu există cursuri, studentul nu este nevoit să plătească și pe perioada vacanței. 

Citeste si: Radu îi dă speranțe deșarte Cristinei. Concurentul i-a dezvăluit că ar fi așteptat-o afară, dacă ar fi fost eliminat în gală. Ce spune Cristina despre decizia fostului ei iubit- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Însă mulți sunt de părere că lipsește intimitatea de care ai parte într-un apartament sau garsonieră. De cele mai multe ori camera de cămin este împărțită cu alte persoane.

Mulți consideră că statul la cămin este mai puțin costisitor decât plata unei chirii. În contexul actual locurile din căminele studențești vor fi limitate pentru a împiedica stârnirea unor focare.

Citeste si: A intrat cu 10 la medicină

Prețul închirierii unui apartament sau garsoniere depinde de zona și condițiile oferite

Cele mai mari chirii au fost cerute pentru locuinţele din nordul orasului, în vreme ce proprietarii garsonierelor din Rahova sau Berceni au cerut preţuri mai mici cu până la 20%.

Chiriile urcă în cazul apartamentelor cu două sau trei camere.
Cele mai scumpe sunt locuinţele decomandate, confort I, mobilate şi utilate. Pentru acestea, chiria medie se apropie de 600 de euro.

Citeste si: Claudia Pavel, lecții de muzică pe iaht


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si