Studiile pentru vaccinul anti-covid au fost anulate de către încă o firmă: pericol pentru pacienți

Firma producătoare de medicamente, Eli Lilly, a anunțat marți, că a suspendat studiile clinic sponsorizate de către guvernul din SUA pentru un vaccin cu anticorpi împotriva noului coronavirus, din motive de siguranță, transmite Reuters.

Author: Andreea Bolocan miercuri 14 octombrie 2020 , 14:35

vaccin anti-covid
Mai multe companii au suspendat studiile făcute pentru vaccinurile cu anticorpi[Sursa foto: opiniatimisoarei.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Dintr-o precauţie exagerată, comisia independentă de monitorizare a datelor referitoare la siguranţă pentru studiul ACTIV-3 a recomandat o pauză în înrolare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Eli Lilly, Molly McCully. Aceasta a mai precizat și faptul că ” Eli Lilly susţine decizia comisiei independente, de a asigura cu precauţie siguranţa pacienţilor participanţi la studiu”.

Tratamentul companiei Regeneron Pharmaceuticals pe care președintele SUA, Donald Trump, l-a urmat și a reușit să ucidă coronavirusul din corp, este similar cu medicamentul Eli Lilly

Eli Lilly a solicitat deja autorităţilor americane de reglementare să aprobe terapia sa cu anticorpi LY-CoV555 pentru utilizarea în regim de urgenţă, după publicarea, în luna septembrie, a unui studiu care a arătat că a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi a vizitelor

la camerele de urgenţă a pacienţilor infectați cu Covid-19.

Vaccinul cu anticorpi este dezvoltat în colaborare cu compania canadiană de biotehnologie AbCellera. Acţiunile Eli Lilly au scăzut în timpul tranzacţiilor de marţi cu aproape 3%.

Mai multe companii au suspendat studiile făcute pentru vaccinurile cu anticorpi

În altă ordine de idei, Eli Lilly nu a fost singura firmă care și-a suspendat studiile, ci și Johnson & Johnson. Compania J & J le-a suspendat după ce un pacient a dezvoltat o boală „inexplicabilă”. De asemenea, Luna trecută, Oxford şi AstraZeneca au trecut prin acelaşi lucru.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si