Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște
Stufat de miel. Vorbim de o mâncare tradițională de Paște care era nelipsită de pe mesele bunicilor. Iată cum se prepara în trecut stufatul de miel!

In articol:
Stufat de miel. De ce ai nevoie:
- 750 grame carne de miel
- 20 fire de ceapă verde
- 15-20 fire de usturoi verde
- Boia
- Oţet după gust
- bulion de roşii
- Mărar
- Sare după gust
- Ulei şi făină pentru rântaş.
Citeste si: Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște
Stufat de miel. Mod de preparare:
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Ascult muzica noastră și plâng” Cristina Ciobănașu nu poate uita ce a trăit cu Vlad Gherman- wowbiz.ro
Ceapa și usturoiul se opăresc într-o oală cu apă. Le înodăm şi le lăsaăm să fiarbă puţin. Bucăţile de carne le prăjim în grăsime sau ulei şi le scoatem într-o cratiţă. În tigaie punem ceapa şi usturoiul.
Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște
Pregătim un rântaş din ulei şi făină, presărăm boia de ardei, apoi stingem cu puţină zeamă în care a fiert zarzavatul. Adăugăm în rântaş puţin oţet şi bulion de roşii, turnăm rântaşul peste carnea cu zarzavat şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când să nu se prindă de cratiţă.
Citeste si: Carne de miel: S-a aflat adevărul! Este sau nu toxică?
Când mâncarea a scăzut şi s-a format un sos ca o smântână subţire, adăugăm mărarul tocat mărunt şi dăm la răcorit.
Stufat de miel, reţeta din cartea de bucate a lui M. Sevastos
Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște


