SUA iau măsuri suplimentare pentru a creşte presiunea economică asupra Rusiei şi asupra preşedintelui Vladimir Putin în urma apariţiei imaginilor dramatice din oraşul ucrainean Bucea. Astfel, SUA anunţă noi sancţiuni, miercuri, care vizează instituţiile financiare ruse, precum şi persoane, inclusiv fiicele adulte ale lui Putin, dar şi soţia şi fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează CNN.

Citeste si: Oleksi Ţibko, fost președinte al Federației de Rugby din Ucraina, a murit apărându-și țara în războiul contra Rusiei

„Astăzi intensificăm drastic şocul financiar prin impunerea de sancţiuni care blochează pe deplin activele celei mai mari instituţii financiare din Rusia, Sberbank, şi activele celei mai mari bănci private a acesteia, Alfa Bank”, a declarat un oficial american de rang înalt.

Sberbank deţine aproape o treime din totalul activelor din sectorul bancar al Rusiei, a menţionat oficialul, adăugând că SUA au blocat acum complet ”mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”.

De asemenea „în concordanţă cu G7 şi UE, anunţăm interzicerea de noi investiţii în Rusia”. Această decizie va fi implementată printr-un ordin executiv semnat de preşedintele american Joe Biden.

Sancțiuni pentru fiicele lui Vladimir Putin

Administraţia impune, de asemenea, sancţiuni împotriva altor persoane din cadrul elitei ruse şi a membrilor familiei acestora. Printre persoanele vizate se numără fiicele adulte ale lui Putin, Maria Putina (n.r.

Vorontsova) şi Katerina Tikhonova, soţia şi fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, precum şi membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, inclusiv fostul preşedinte şi premier rus, Dmitri Medvedev, şi actualul premier Mihail Mişustin.

Citeste si: Avertismentul șefului NATO: Rusia va începe o ofensivă majoră în estul și sudul Ucrainei

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

SUA au sancţionat deja peste 140 de oligarhi şi membrii familiei acestora şi peste 400 de oficiali guvernamentali ruşi, a mai spus oficialul.

Statele Unite vor aplica, de asemenea, sancţiuni asupra celor mai importante întreprinderi de stat din Rusia, care vor fi anunţate joi de către Departamentul de Trezorerie.

Citeste si: România expulzează 10 diplomați ruși din cauza crimele comise la Bucha și în alte localități din Ucraina

„Se estimează că PIB-ul Rusiei va scădea cu două cifre în acest an... Nu este în curs de a fi izolat ca stat paria (n.r. Rusia). Şocul economic estimat doar pentru anul în curs este proiectat de FMI (Fondul Monetar Internaţional) să distrugă ultimii 15 ani de creştere economică”, a subliniat oficialul american.

Întrebat despre eficienţa sancţiunilor în ceea ce priveşte sfârşitul războiului din Ucraina, oficialul a încercat să sublinieze efectul pe care sancţiunile îl au asupra vieţii în Rusia şi a spus că Putin va trebui, în cele din urmă, să se gândească la poporul său.

SUA aplică noi sancțiuni.

SUA - noi deicizii.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Fiul Gabrielei Firea, Tudor Ștefan, s-a căsătorit într-un cadru regal. Primele imaginile de la grandiosul eveniment- radioimpuls.ro

„Chiar şi un autocrat ca Putin are un contract social cu poporul rus.

El le-a luat libertatea în schimbul promisiunii stabilităţii şi în acest mod nu le oferă stabilitate”, a precizat oficialul american.

„Întrebarea nu se referă la: ce putem face şi când se va vedea efectul? Cred că, de fapt, se referă la obiectivul final al lui Putin. Pentru ce luptă?” a adăugat oficialul.

Citeste si: Țara pe care Putin vrea să se răzbune, după dezastrul din Ucraina! "Va face din ea o țintă"

„Situaţia devine foarte clar un eşec pentru el şi la un moment dat va trebui să recunoască această realitate”, a conchis el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si